Ma bucur nespus ca am gasit ragaz sa va impartasesc desertul meu – Choux a la creme cu zmeura, reteta fara zahar.
Aluat fraged, crema fina, aromatizata cu lamaie, frisca pufoasa, o explozie cu gust minunat de zmeura si 0 zahar.
De data aceasta am folosit Green Sugar Premium – 1 linguriță Green Sugar Premium 2:1 = 2 lingurițe de zahăr
Aici gasiti colectia mea de retete FARA ZAHAR.
A iesit un desert minunat si va recomand cu toata inima aceste Choux-uri a la creme cu zmeura, reteta fara zahar.
Timp de preparare: 1,5 h Nr. portii: 25 Complexitate: ridicata
[ingredients title=”Ingrediente”]
- aluat:
- 2 + 1/2 cani cu apa (cana de 250 ml)
- un praf sare
- 1 lg Green Sugar Premium
- 100 gr unt
- 2 cani cu faina de grau (cana de 250 ml)
- 8 – 9 oua de gaina
- crema:
- 8 galbenusuri
- un praf sare
- 4 lg Green Sugar Premium
- 2 lg amidon din porumb
- 800 ml lapte de migdale
- 250 gr mascarpone
- coaja de lamaie netratata
- frisca:
- 600 gr smantana naturala
- 2 lg Green Sugar pudra
- in plus:
- 250 gr zmeura proaspata
- indulcitor pudra
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
După ce s-a răcit aluatul opărit, se transferă în vasul robotului. (puteți folosi mixerul cu palete pentru aluat dacă nu aveți robot). Se pornește mixarea, adăugând câte puțin din compoziția de ouă bătute.
Se porneste cuptorul la 200 grade C.
Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 10-15 minute, apoi se reduce temperatura la 170 grade C, se continuă coacerea încă 40 – 50 minute.
* Nu deschideți ușa cuptorului cat timp stau la copt.
Odata coapte, se scot din cuptor si se lasa la temperat.
Intre timp, se pregateste crema cu aroma de lamaie.
Intr-un vas, se pun 8 galbenusuri, un praf de sare, indulcitorul. Se amesteca energic si se adauga laptele de migdale. Compozitia se transfera pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat in putin lapte. Se omogenizeaza, iar cand incepe sa se lege compozitia, se ia de pe foc. Se lasa la temperat, apoi se rade coaja de lamaie. Branza mascarpone se spumeaza, adaugand treptat din crema fiarta. Odata omogenizata, crema se pune in frigider.
Daca doriti, puteti pregati crema ganache cu ciocolata.
Pentru frisca, se spumeaza smantana, cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa, se adauga indulcitorul pudra.
Cojile de choux-uri se taie transversal la 2/3 din inaltimea lor, coaja de jos sa fie mai inalta decat capacelul.
Se umplu cu crema rece, se adauga 2-3 bobite de zmeura, se acopera cu un strat de frisca, se acopera cu capacelul. Odata terminate toate, se pudreaza cu putin indulcitor pudra. Se tin la rece pana in momentul servirii.
Sunt absolut delicioase, fragede, cu texturi si arome minunate!
[/preparare]
No Comments