Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala

Prajitura pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala a aparut ca urmare a dorintei piticului meu.

Deseori, David mă ruga să îi cumpăr de la o patiserie din zona noastră, o prăjitură cu brânză. Toate bune și frumoase, doar că am zis că o pot prepara și acasă. Știți voi, ce nu face mama pentru puiul ei…?

Având ouă de țară, brânză de vaci naturală, am zis că aceasta este ocazia de a pregăti această prajitura pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala.

Blatul a crescut foarte frumos, de un galben intens, iar aroma de portocală a declarat-o mai bună decât prăjitura de la magazinul din colț. Să vă mai spun că mi-a crescut inima de bucurie? Așa s-a întâmplat :)))

Mai jos găsiți rețeta simplă de la această prăjitura pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala.

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 12 Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat:
  • 6 ouă de găină
  • un praf de sare
  • 6 lg zahăr
  • 6 lg făină
  • 3 lg ulei (floarea soarelui)
  • umplutura:
  • 100 gr brânză de vaci
  • 100 gr ricotta
  • 1/2 lgta coajă uscată de portocale
  • 2 lg zahăr
  • 1 ou
  • decor:
  • zahăr pudră

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Treaba este relativ simplă, ca să nu spun foarte simplă.
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.
Brânza de vaci de casă, nefiind cremoasă, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de brânză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.
În compoziția de brânză, se adaugă zahărul,un ou, coaja de portocală și se omogenizează. Se dă la rece compoziția de brânză, timp în care se pregătește blatul. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se presară cu un praf de sare. Albușurile (cu un praf de sare) se mixează bine până capătă consistență si devin albe. Se adaugă zahărul treptat (aici fac o paranteză și vă spun că eu am folosit doar 4 lg de zahăr în loc de 6, dar asta fiindcă eu reduc din cantitățile de zahăr acolo unde e posibil). Oricum, la final, se poate pudra cu zahar.
Când albușurile devin dense și se obține o bezea fermă, se încorporează gălbenușurile. Urmează făina cernută, se omogenizează, iar la final se încorporează uleiul.
Se pregătește o formă de copt (eu am folosit una pătrată de 20 x 20 cm), prevăzută cu hârtie de copt.
Se toarnă jumătate din aluat. Se distribuie câteva linguri din compoziția de brânză, urmând apoi să se toarne restul de aluat. Se nivelează frumos si se pune în cuptor, la copt, timp de 30 minute.
Când devine rumenă și miroase frumos, este semn că e coaptă, dar se poate face proba cu un băț de scobitoare/frigăruie. Dacă iese curat, înseamnă că e treaba bună și se poate scoate din cuptor.
Se lasă la temperat, abia apoi se porționează. Se pudrează cu zahăr vanilat și se savurează cu mare poftă, alături de un ceai, o cană cu lapte sau chiar o cană cu compot.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

  

  

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.