Menu
Conserve

Gogosari si morcovi in sos picant de mustar

Această rețetă de gogosari si morcovi in sos picant de mustar am mai pregătit-o și în urmă cu vreo 3 ani, poate și mai mult. La vremea respectivă, am urmat o rețetă care conținea 200 gr de zahăr. Mi s-a părut cam mare cantitatea de zahăr pentru (atenție!) gustul meu, eu nefiind fan murături/ conserve dulci.
Am folosit jumătate din cantitatea ceea de zahăr; chiar și așa, au ieșit mult prea dulci pentru gustul meu și nu i-am putut mânca.

Anul acesta, dupa ce am pregatit Sosul de paste si pizza si Rosiile uscate , am decis sa încerc din nou sa fac această rețetă de gogosari si morcovi in sos picant de mustar, însa am adaptat-o gustul meu. Acest lucru înseamnă că am renunțat de tot la cantitatea de zahăr, am adaugat morcovi, am folosit oțet de mere cu 6% miere. Întrucât îmi plac murăturile picante, am adăugat o linguriță de fulgi de ardei.

Finalul a fost de genul: yum! Big like! Fix pe placul papilelor mele și ale lui Teo, și parcă văd, și al trupei tero :))

Așa că dacă sunteți în căutarea acestei conserve de gogoșari, fără zahăr, ați ajuns în locul potrivit!

Să vă fie de folos si varianta mea de gogosari si morcovi in sos picant de mustar !

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 3 Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  2 kg gogoșari
  • 500 gr morcovi
  • 200 ml ulei
  • 300 gr muștar
  • 200 ml oțet de mere cu miere
  • 2 lg miere de albine
  • 2 lg sare (eu am folosit sare roz)
  • câteva foi dafin
  • boabe piper negru + piper rosu
  • fulgi de ardei iute

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Fac mențiunea că această rețetă este adaptată gusturilor mele. Cui îi plac conservele de legume să fie dulci, poate adăuga 100 gr zahăr. Eu am pregătit această rețetă și cu zahăr și nu mi-a fost pe plac. Acum am adăugat fix două linguri de miere, și a fost perfectă gustului meu.

Se pregătesc 3 borcane de 800 gr, curate și sterilizate.
Gogoșarii și morcovii se curăță, se spală bine. Gogoșarii se taie fâșii (eu am tăiat mai subțiri să se așeze mai bine în borcane). Morcovii se taie rondele sau tot fâșii.
Separat, într-o oală cu diametru mare, se amestecă uleiul, muștarul, sarea și oțetul. Se omogenizează și se transferă compoziția pe foc. Când se înfierbântă bine, se adaugă boabele de piper (puteti presa cateva pe un plus de aroma) și foile de dafin. Se potrivește de sare (dacă mai e nevoie), se adaugă fulgii de ardei iute.

!!! Daca nu doriti, nu adaugati fulgi de ardei iute!

În vasul de pe foc, se adaugă fâșii de gogoșari și morcovi. Se amestecă ușor cu o spatulă și se lasă 7-8 minute să tragă din aromele sosului. Important este ca toate fâșiile să se încălzească ușor în sosul de muștar. După câteva minute, se scurg și se scot din oală și se pun într-un castron, apoi se repetă operațiunea cu restul de gogoșari.
Fâșiile de legume se pun în borcane, se toarnă sosul peste ele. Se înfiletează capacele și se lasă la temperat sub o pătură.

!!!! Se pot consuma la fripturi, cârnați, salate orientale, dar sunt atât de buni, încât îi poți mânca doar pe pâine prăjită :)))

Se depozitează într-o cămară bine aerisită sau în frigider. Eu le-am pus în frigider, cred că se consumă în scurt timp.

Să vă fie de folos și varianta mea!

[/preparare]

  

  

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.