Odată cu Prăjitura pufoasă cu brânză, am pregătit și aceste Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza.
Și tot pentru pitici, mai ales că ei caută mereu ceva bun. Dacă aveți răbdare să îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și gustoși, la fel ca niște fursecuri bune.
Eu am folosit din nou această combinație de brânzeturi, s-au potrivit bine și au ieșit tare bune aceste rulouri.
Aceste rulouri dulci din aluat fraged cu branza le puteți pregăti și pentru pachețelul de școală sau pentru o gustare pentru o stare de bine!
Efort minim, rezultat grozav!
Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 15 Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
- aluat:
- 100 gr unt
- 200 gr făină de grâu
- un praf sare
- 1 vr cutit bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 3 lg îndulcitor din ștevie
- umplutura:
- 100 gr branză de vaci
- 100 gr ricotta
- 1/2 lgta coajă uscată de portocale
- 2 lg indulcitor
- 1 ou
- decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Untul moale (cu un praf de sare) se mixează spumă, se adaugă oul. Odată omogenizat, se adaugă făina, bicarbonatul. Se frământă cât să se omogenizeze, nu mai mult, că să nu își piardă fragezimea. Aluatul obținut se ambalează în folie alimentară și se pune la rece, 15-20 minute.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
Între timp, se pregătește umplutura de brânză.
* Eu am folosit brânză de vaci de casă, nu foarte cremoasă, și din acest motiv, am ales să o spumez cu ricotta. Puteți folosi cremă de branză sau o puteți pregăti în casă, după placul vostru.
În compoziția de branză, se adaugă zahărul, un ou, coaja de portocală și se omogenizează.
Se dă la rece până se prepară fursecurile.
Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.
Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.
Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.
Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.
Se dă la rece până se prepară fursecurile.
Se preincalzeste cuptorul. Se tapează o tavă mare cu hârtie de copt.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde sub formă dreptungiulara, între două hârtii de copt, astfel nu se va lipi și nici nu va fi nevoie de făină în plus.
Se scoate umplutura de brânză de la rece, se întinde în strat uniform pe toată suprafața aluatului, apoi se rulează strâns pe latura cea lungă. Rulada astfel obținută se îmbracă în hârtia de copt și se pune în frigider, timp de 10 minute. Se va porționa mai ușor dacă stă înainte la rece.
Se scoate apoi, se taie felii potrivite, se așază în tavă la mică distanță între ele. Se coc în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin rumene, se scot din cuptor și se lasă la temperat. Abia după ce s-au răcit de tot, se pudrează cu zahăr vanilat.
Sunt perfecte alături de o cană cu ceai, lapte sau pentru pachețelul de școală/ servici.
Să vă fie de folos!
No Comments