Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta frageda cu prune, fara zahar

Toamna și ale ei bogate roade ne îmbie la arome de pământ, deserturi cu fructe de sezon, iar această tarta frageda cu prune, fara zahar este un desert perfect. Perfect pentru musafiri, perfect pentru a savura un ceai fierbinte alături de cei dragi, perfect și pentru cei mici.

Mai multe retete de tarte gasiti aici!

Această tarta frageda cu prune, fara zahar se prepară în mai puțin de oră. Migdalele din aluat, aromele minunate de scorțișoară, cuișoare, ghimbir, etc, prunele și nucile pecan atât de gustoase, au făcut din această tartă o amintire dulce și savuroasă.

Un desert atât de simplu, fără zahăr, și atât de bun este alegerea ideala pentru un răsfăț culinar, fie el și într-o zi de marți sau duminică.

Pentru un plus de aromă, vă recomand să încercați să o serviți cu puțin merdenchi. Această melasă de struguri o puteți găsi la Bunătăți din natură. Este un deliciu, perfect pentru deserturi de toamnă și nu numai!

Sper să vă placă și vouă rețeta aceasta și să îndrăzniți să o pregătiți că să vă convingeți că ceea ce vă spun eu, este perfect adevărat!

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 10 Grad dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blat:
  • 100 gr unt (65%)
  • un praf sare
  • 150 gr făină de grâu
  • 60 migdale măcinate fin
  • 4 lg apă rece
  • 2 lg îndulcitor ștevie
  • umplutura:
  • 1 lg pesmet de pâine
  • 1/2 kg prune coapte
  • 50 gr nuci pecan
  • 1 lg îndulcitor
  • 1 lgta mix condimente (scortisoară, cuișoare, anason, ghimbir)
  • recomandare pt servire:
  • merdenchi (melasă struguri)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Se pregătește o formă de copt. Eu am copt într-o formă dreptunghiulară. Această cantitate de aluat ajunge pentru o tavă de 20 x 20 cm.

Într-un vas se pune untul rece tăiat cuburi, migdalele macinate fin, făina de grâu și îndulcitorul. Se amestecă ușor cu mâna, adaugandu-se câteva linguri de apă rece. Se amestecă până la omogenizarel, apoi se infoliaza și se pune la rece timp de 20 minute.

Între timp se pregătește umplutura.

Prunele se spală și se taie jumătăți egale, se scot sâmburii.
Se pornește cuptorul, la 160 grade C.
Se scoate aluatul de la rece. Se întinde în strat subțire, se așază în tava de copt. Se presară pesmetul. Se așază apoi fiecare jumătate de prună, cu fața în jos. După ce s-au așezat toate, se presară condimentele, puțin îndulcitor.
Nucile pecan se toacă grosier, păstrând câteva întregi pentru ornat. Se presară peste prune.
Tava se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, coacere sus și jos cu ventilație, timp de 15 minute. Când s-a rumenit ușor și miroase frumos, se oprește focul. Se mai lasă 5 minute, apoi se scoate din cuptor. Se lasă la temperat.
Se poate servi garnisită cu merdenchi (melasă de struguri) care are un gust minunat, definitivează perfect aroma de toamnă.
Este o tartă senzațională care s-a mâncat imediat până la ultima bucățică.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

  

  

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.