Menu
Dulciuri / Torturi

Black velvet cu afine

As vrea sa va spun de la bun inceput ca a iesit extraordinat de bun, insa mult prea dulce pentru gustul nostru. Eu v-as recomanda sa diminuati putin cantitatea de zahar la blat, insa daca preferati mai dulce, lasati intocmai.
Blatul are o textura moale, diafana, nu trebuie insiropat. Crema alba a creat contrast frumos si din punctul de vedere al gustului, si ca si aspect. Afinele sunt o incantare pentru papile, cel putin pentru ale mele.

 

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pt blat
  • 50 gr cacao
  • 200 gr indulcitor (puteti folosi zahar)
  • 1 canita apa fierbinte (aproximativ 100 ml)
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 1 cana mica lapte dulce (aproximativ 100 ml)
  • 250 gr faina
  • 1 praf copt
  •  pt crema:
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 300 gr smantana proaspata
  • 100 gr indulcitor (puteti folosi zahar)
  •  1 cana mica afine
  • 1 lg extract vanilie
  •  pt ornat:
  • 1 tableta ciocolata cu lapte (aproximativ 90/ 100 gr)
  • fulgi ciocolata

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.

Pornim cuptorul. Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.

Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.
Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.
Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.
Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.

Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.
In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.

Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.

Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.
Portionam si servim o felie alaturi de cafea sau un ceai.

[/preparare]

17 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    18 noiembrie 2013 at 17:29

    Yamiiii deja inghit in sec…Delicios!

    Reply
    • Laura Nechita
      19 noiembrie 2013 at 13:11

      Rocsule :)))>:d< te pup!

      Reply
  • Simona
    18 noiembrie 2013 at 19:20

    Vai ce nenorocire de bunciune mi-ai adus… O jumatate as manca odata!! Si ce daca este dulce?! Mie asa imi place 😛 🙂
    Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      19 noiembrie 2013 at 13:12

      Simo :))) am modificat un pic cantitatea de indulcitor/ zahar ca dadeam in coma de dulce ce iesise:))muaaah! >:d<

      Reply
  • Maria Udrea
    18 noiembrie 2013 at 21:39

    Uite peste ce am dat eu la ora asta!!! Deliciosenie curata!! Muah!

    Reply
    • Laura Nechita
      19 noiembrie 2013 at 13:12

      Merisor, pai daca umbli pe unde nu trebuie la ora asta din noapte :P:)))) muah!

      Reply
  • Adina
    19 noiembrie 2013 at 9:53

    Vreau sa-l fac de sarbatori! 🙂
    Super!

    Reply
    • Laura Nechita
      19 noiembrie 2013 at 13:13

      Adina, daca il faci, vin si eu :)) te pup! >:d<

      Reply
  • Haplea
    19 noiembrie 2013 at 18:43

    Superb tortul!!!De gustos ce sa mai zic, eu as manca macar o bucatica!!

    Reply
    • Laura Nechita
      19 noiembrie 2013 at 19:35

      Victor, multumesc mult! ma bucur ca iti place >:D<

      Reply
  • Alina Vicu
    20 noiembrie 2013 at 8:23

    Cum ma duci in ispita cu pufosenia asta branzicioasa!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 noiembrie 2013 at 14:33

      Alina, nu te duc ca s-a terminat :))) Te pup!

      Reply
  • TeoBucatar
    20 noiembrie 2013 at 9:39

    Arata grozav de bine!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 noiembrie 2013 at 14:34

      Teo, multumesc mult! Seara frumoasa! >:d<

      Reply
  • Andreea Denisa
    21 noiembrie 2013 at 7:08

    Mdaa, ma-i terminat si cu Redul si cu Blackul , arata super!!

    Reply
  • dulceiutesarat
    29 noiembrie 2013 at 7:08

    M-ai omorat cu toate Velveturile tale :)) Bravo! Excelent!
    Multumesc pt atentionarea de la biscuitii mei caci uitasem sa precizez cand se pune nuca si era derutant.

    Reply
  • Anonim
    25 mai 2014 at 6:08

    Sunt sigur ca acest articol a impresionat tot internetul.
    Este o tema interesanta pentru a crea un nou website.

    my blog post … extract de ceai verde

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.