Menu
Dulciuri / Tarte

Crumble cu gutui, migdale si stafide in caramel

Suntem in plina toamna si avem la dispozitie atatea minunatii pline de savoare si de vitamine.
Gutuile, cu parfumul lor seducator, merele de tot soiul, strugurii cei dulci si aromati.
Chiar imi era pofta de o placinta buna cu gust de toamna. Sigur ca..nu am stat prea mult pe ganduri si am pregatit rapid ceva gustos, parfumat si aromat.
Va spun sincer… o nebunie pentru papile!
Haideti sa descoperiti ce arome am combinat!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blatul sfaramicios:
  •  300 gr faina alba
  • 150 gr unt nesarat
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • coaja rasa  lamaie
  • pt umplutura:
  • 2 gutui coapte
  • 1 mar
  • 50 gr stafide
  • 50 gr migdale macinate
  • 1 lgta scortisoara rasa
  • 1 lg pudra de roscove
  • 4 lg zahar brut
  • 3 lg amaretto
  • 1 cub unt

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, taiem untul cubulete, adaugam jumatate din faina, zaharul si incepem sa framantam usor pana se incorporeaza tot untul. Radem coaja de la o lamaie si adaugam cele doua oua. Amestecam in continuare, la sfarsit adaugam restul de faina. Aluatul obtinut il  impartim in doua bile si dam la frigider.

Spalam gutuile si marul. Le tocam cubulete, si le amestecam cu stafidele.
Intr-o craticioara, punem zaharul la topit, pe foc. Cand s-a topit, adaugam un cub de unt si amestecam. Apoi, adaugam fructele cubulete si le lasam la calit in caramel. Am lasat pe foc cam 15 minute. Dam deoparte, adaugam lichiorul si amestecam.

Scoatem aluatul de la frigider si din prima bila, intindem o foaie pe care o asezam cu grija intr-o forma de copt unsa cu unt.

Turnam compozitia de gutui. Presaram jumatate din migdalele macinate, presaram pudra de roscove si scortisoara. Cea de-a doua bila de aluat o dam pe razatoare (peste umplutura de gutui) sau o faramitam cu mana, important este sa obtinem un strat faramicios. Deasupra presaram restul de migdale macinate.

Dam la cuptorul preincins, cam 35 minute, la foc mediu. Daca folositi o forma termorezistenta din sticla tranparenta, aveti avantajul ca vedeti mai usor cand s-a copt.
Dupa ce s-a copt, scoatem cu grija din cuptor si lasam la racit.

Portionam si servim chiar si calda. Este o nebunie!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

  • Maria Udrea
    12 noiembrie 2013 at 15:54

    cat de bine arata! muah!

    Reply
  • Rocsy Ciobanu
    12 noiembrie 2013 at 16:37

    Mmm ce bine miroase, dar ce buna..Pup!

    Reply
  • Andreea Claudia Miron Tanase
    12 noiembrie 2013 at 18:15

    wow cat de bun trebuie sa fie

    Reply
    • Laura Nechita
      13 noiembrie 2013 at 15:50

      Andreea >:d< te pup!

      Reply
    • Simona
      13 noiembrie 2013 at 20:45

      Ce nebunie ai facut!! Am sa caut niste gutui special ptr reteta asta!! Pup

      Reply
    • Laura Nechita
      14 noiembrie 2013 at 16:30

      Simo, ma bucur ca iti place. Daca faci, sa ma chemi si pe mine 😛 :))) muah!

      Reply
  • Alina Vicu
    14 noiembrie 2013 at 8:42

    Bai, deci nu te cred! Da-mi sa gust. :)) Glumesc, stiu ca-i buna aromaciunea asta. Hugs

    Reply
    • Laura Nechita
      14 noiembrie 2013 at 16:31

      Alina :)))) cand mai vii pe aici, adu si tu o bucata de tarta, ceva :P:))) Te pup!

      Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    14 noiembrie 2013 at 12:15

    Cred ca este tare acra!(Stii cum spune vulpea cand nu ajunge la struguri)
    Te pup!

    Reply
    • Laura Nechita
      14 noiembrie 2013 at 16:32

      Mihaela, foarte acra a fost :)))) Te pup!

      Reply
  • Timea
    14 noiembrie 2013 at 19:28

    Asa ceva eu nu refuz niciodata! Perfecta!

    Reply
    • Laura Nechita
      14 noiembrie 2013 at 19:34

      Timea, stiu ca iti plac astfel de combinatii, si eu sunt innebunita dupa ele :))) te pup si iti multumesc >:d<

      Reply
  • Paula Gafitescu
    15 noiembrie 2013 at 6:09

    O minunatie! Cred ca a avut o aroma grozava! Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      16 noiembrie 2013 at 8:46

      Paula, a fost bun tare bun :))) te pup si weekend frumos!

      Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.