Astăzi vă prezint o rețetă de ruladă cu cremă de brânză și nutella.

Simplă, foarte gustoasă și plină de surprize dulci. Prezentată în forma aceasta, va suprinde pe cel care o savurează, atât prin aspect, cât și prin surpriza cu gust de nutella din interior.
Un deliciu pe care vi-l recomand cu toată inima!

Rețetă de ruladă cu cremă de brânză și nutella, un desert cu dedicație pentru toate femeile, în special mamelor!

La mulți ani, să fiți sănătoase și să fiți mereu iubite si apreciate la adevărata valoare!

 

Nr. portii: 10 Timp de preparare: 1 h 20 min

Ingrediente

  • blat:
  • 8 ouă de găină
  • 1 praf sare
  • 6 lg zahăr brut
  • 6 lg făină albă de grâu
  • 2 lg cacao neagră
  • 2 lg griș
  • 8 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de brânză
  • 200 gr cremă de brânză
  • 200 gr smântână pentru frișcă
  • 80 gr zahăr pudră
  • 3-4 lg nutella
  • glazură:
  • 300 gr ciocolată
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 lg rom
  • insiropat:
  • zeama de compot
  • topping
  • frișcă îndulcită
  • bomboane de ciocolată

Mod de preparare

Ingredientele pentru blat trebuie să fie la aceeași temperatură.
Se pornește cuptorul, la 180 grade C. Se pregătește o formă de copt prevăzută cu hârtie de copt. Pentru ruladă, este ideală o tavă pătrată, suficient de mare. Eu am folosit tava de aragaz.
Se spală ouăle, se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile și un praf de sare se bat spumă cu ajutorul unui mixer. Când se albesc și devin dense, se adaugă zahărul și se mixează bine, până se obține o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează. Se adaugă treptat făina amestecată cu cacaua, grisul, se omogenizează ușor cu o spatulă, prin mișcări ample și ușoare ca să nu se lase textura pufoasă. Se adaugă uleiul și se amestecă până la omogenizare.
Compoziția se toarnă în tava de copt, se nivelează ușor și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute. După ce s-a copt, se scoate și se pune pe un ștergar curat și se rulează imediat.Separat, se mixează crema de brânză cu zahărul pudră. Smântâna se mixează spumă și se încorporează în cea de brânză.
Odată răcit blatul, se desface ușor, se întinde pe o hârtie de copt. Se însiropează după gust.
Se așază crema de brânză în strat egal, lăsând marginea liberă pentru ca atunci când rulăm, să nu iasă surplusul.
La un capăt al foii de ruladă, se așază sub formă de cordon (vezi foto) câteva linguri nutella.
Se rulează ușor și cu atenție rulada, se îmbracă în hârtie de copt și se dă la rece.
A doua zi sau după câteva ore de stat în frigider, se desface.
Smântâna lichidă și ciocolata se topesc pe baie de aburi, se omogenizează. După ce s-a temperat, se adaugă câteva linguri de lichior sau rom sau whisky.
Rulada se glazurează cu ciocolată, se pune din nou la rece.
Se servește porționată, garnisită cu frișcă îndulcită și fulgi de ciocolată.
Este un deliciu, ușor de pregătit și cu o altă formă de prezentare, mai festivă.
Să vă fie de folos!

  

  

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?