Menu
Dulciuri / Prajituri

Reteta de rulada cu crema de branza si nutella

Astăzi vă prezint o reteta de rulada cu crema de branza si nutella.

Simplă, foarte gustoasă și plină de surprize dulci. Prezentată în forma aceasta, va suprinde pe cel care o savurează, atât prin aspect, cât și prin surpriza cu gust de nutella din interior.
Un deliciu pe care vi-l recomand cu toată inima!

reteta de rulada cu crema de branza si nutella, un desert cu dedicație pentru toate femeile, în special mamelor!

La mulți ani, să fiți sănătoase și să fiți mereu iubite si apreciate la adevărata valoare!

 

Nr. portii: 10 Timp de preparare: 1 h 20 min

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • blat:
  • 8 ouă de găină
  • 1 praf sare
  • 6 lg zahăr brut
  • 6 lg făină albă de grâu
  • 2 lg cacao neagră
  • 2 lg griș
  • 8 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de brânză:
  • 200 gr cremă de brânză
  • 200 gr smântână pentru frișcă
  • 80 gr zahăr pudră
  • 3-4 lg nuca de cocos
  • 3-4 lg nutella
  • glazură:
  • 300 gr ciocolată
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 lg rom
  • insiropat:
  • zeama de compot
  • topping
  • frișcă îndulcită
  • bomboane de ciocolată

[/ingredients]

Rețetă de ruladă cu cremă de brânză și nutella

[preparare title=”Mod de preparare”]

Ingredientele pentru blat trebuie să fie la aceeași temperatură.

Se pornește cuptorul, la 180 grade C. Se pregătește o formă de copt prevăzută cu hârtie de copt. Pentru ruladă, este ideală o tavă pătrată, suficient de mare. Eu am folosit tava de aragaz.
Se spală ouăle, se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile și un praf de sare se bat spumă cu ajutorul unui mixer. Când se albesc și devin dense, se adaugă zahărul și se mixează bine, până se obține o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează. Se adaugă treptat făina amestecată cu cacaua, grisul, se omogenizează ușor cu o spatulă, prin mișcări ample și ușoare ca să nu se lase textura pufoasă. Se adaugă uleiul și se amestecă până la omogenizare.
Compoziția se toarnă în tava de copt, se nivelează ușor și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, timp de 30 minute. După ce s-a copt, se scoate și se pune pe un ștergar curat și se rulează imediat.

Separat, se mixează crema de brânză cu zahărul pudră. Smântâna se mixează spumă și se încorporează în cea de brânză. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza in crema.

Odată răcit blatul, se desface ușor, se întinde pe o hârtie de copt. Se însiropează după gust.
Se așază crema de brânză în strat egal, lăsând marginea liberă pentru ca atunci când rulăm, să nu iasă surplusul.
La un capăt al foii de ruladă, se așază sub formă de cordon (vezi foto) câteva linguri nutella.
Se rulează ușor și cu atenție rulada, se îmbracă în hârtie de copt și se dă la rece.
A doua zi sau după câteva ore de stat în frigider, se desface.
Smântâna lichidă și ciocolata se topesc pe baie de aburi, se omogenizează. După ce s-a temperat, se adaugă câteva linguri de lichior sau rom sau whisky.
Rulada se glazurează cu ciocolată, se pune din nou la rece.
Se servește porționată, garnisită cu frișcă îndulcită și fulgi de ciocolată.
Este un deliciu, ușor de pregătit și cu o altă formă de prezentare, mai festivă.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

  

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.