Menu
Dulciuri / Torturi

Tort cu ciocolata alba, de ziua mea

Saptamana trecuta a fost ziua mea, am implinit 33 ani. Mi-am dorit sa fac un tort simplu si asa a si iesit.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6 oua
  • 6 lg apa
  • 12 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 1 praf copt (optional, blatul creste foarte frumos si fara)
  • suc de la 2-3 sfecle rosii
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 200 gr branza de vaci (preferabil grasa)
  • 100 gr zahar pudra (daca se doreste mai dulce, se poate adauga zahar mai mult).
  • esenta vanilie.

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Albusurile se bat spuma cu cele 6 lg apa. Cand s-au intarit si au devenit dense, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si esenta. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare intensa, se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit, se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.
Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se amesteca branza de vaci cu mascarpone, se adauga zaharul si esenta,iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta in prealabil. Se adauga ciocolata alba in aceasta compozitie si se da la frigider pt cateve ore.

Blatul se taie in 3 straturi, se insiropeaza cu : sirop/ compot de capsuni sau cu un sirop dupa preferinta.
In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se asaza un strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul strat de blat insiropat si se da totul la frigider.
Tortul obtinut se poate imbraca in frisca sau in fondant sau intr-o glazura. Se poate orna dupa bunul plac. Eu am ales sa execut niste flori din fondant, pentru acest tort.
Tortul de ziua mea a fost imbracat in frisca si a avut un ornament simplu din fondant.
Va urez sa va delectati cu o felie generoasa pentru ca facand acest tort, se consuma cateva calorii :))

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Simona
    26 iunie 2012 at 17:09

    La Multi Ani!!! Sanatate, fericire si cat mai multe impliniri iti doresc! Cam cu intarizere, dar urarile de bine sunt binevenite oricand!
    Foarte frumos tortul… era buna si o retete 🙂

    Reply
    • Laura Nechita
      26 iunie 2012 at 19:03

      Simona, iti multumesc mult pentru urari, sa stii ca le primesc cu draga inima:)
      Reteta la tort o gasesti la tort rosu! te pup !

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.