Va spun de la inceput, am facut pace cu ciocolata. Dupa 1 an si vreo cateva luni, ne-am impacat. Am fost ” certate” rau din cauza raului de sarcina, perioada in care am detestat tot ce insemna ciocolata. La 6 luni de cand am nascut, am reusit sa ne impacam. :))
Si ca sa marcam evenimentul, am facut ceva…cu ciocolata…multa :)))
Un chec umed, cu multa ciocolata, cu dulceata de cirese negre…sper ca v-am facut pofta.
Va las sa va delectati cu o portie!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 60 gr cacao
- 60 ml apa clocotita
- 150 gr unt
- 150 gr zahar
- 4 linguri cu dulceata cirese negre
- 3 oua
- 300 gr faina
- 1 plic praf copt
- 200 gr ciocolata neagra
- 2 lg lichior amaretto
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.
Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!
Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.
A iesit grozav, ciocolatos, aromat si dens.
Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!
Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.
A iesit grozav, ciocolatos, aromat si dens.
[/preparare]
19 Comments
Maria Udrea
24 noiembrie 2013 at 11:53Ce pofta mi-ai facut cu deliciosenia asta! Emoticon pofticios! :))))
Laura Nechita
27 noiembrie 2013 at 15:10Merisor, si mie :))muah!
kintsch diana
24 noiembrie 2013 at 15:10Cata ciocolata! O nebunie checul asta!!
Laura Nechita
27 noiembrie 2013 at 15:10Diana, chiar a fost o nebunie! >:D<
Alina Vicu
27 noiembrie 2013 at 12:04Si inca ce pofta! Noroc ca nu-s inscarcinata ca altfel ma aveai pe constiinta. :)) Dau fuga la borcanul cu dulceata sa ma domolesc. 😛
Laura Nechita
27 noiembrie 2013 at 15:11Alina, fugi si adu si mie :)) Muah!
Rocsy Ciobanu
27 noiembrie 2013 at 17:44O felie ciocolatoasa la ceas de seara merge perfect. Pup!
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:07Rocs, ar merge oricand! Te pup!
Liana10
27 noiembrie 2013 at 17:47Ce-i cu dezmatul asta aici, huh?? 😛 Parca vad cum mi se scurge ciocolata pe deshte, dupa ce inhat niste felii ciocolatoase 😀 bune rauuu 😉
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:08Dezmat…rau de tot :)))) de cand nu mai mancasem ceva ciocolatos :))) Te pup, Liana!
Andreea Claudia Miron Tanase
27 noiembrie 2013 at 20:38Ce-i cu decandenta asta aici? 😀
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:09m-am dezmatat! rau de tot…ca sa recuperez! :)))Te pup, Andreea!
Simona
29 noiembrie 2013 at 20:54Vai de capu` meu… Tu ai scapat de greturi si ne omori?! Arata demential!!!
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:09Simo, iti dai seama ca m-am dat la ceva rau :)))) Muaah!
maria mihalache
30 noiembrie 2013 at 15:17bunaciune de bunaciune.vreau si eu,arata minunat!
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:10Medi, eu ti-as da…dar e putin expirat :)))) Te pup!
stefy
1 decembrie 2013 at 8:18te astept la o noua provocare: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
Laura Nechita
1 decembrie 2013 at 10:10Stefy, multumesc mult pentru invitatie! >:d<
Nicol
4 decembrie 2013 at 13:52O multime de bunatati ai pregatit in ultimul timp!!!! Nu mai bine ce slabisem si tu ma tentezi cu minunatia asta! :-*