Menu
Dulciuri / Prajituri

Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Va spun de la inceput, am facut pace cu ciocolata. Dupa 1 an si vreo cateva luni, ne-am impacat. Am fost ” certate” rau din cauza raului de sarcina, perioada in care am detestat tot ce insemna ciocolata. La 6 luni de cand am nascut, am reusit sa ne impacam. :))
Si ca sa marcam evenimentul, am facut ceva…cu ciocolata…multa :)))
Un chec umed, cu multa ciocolata, cu dulceata de cirese negre…sper ca v-am facut pofta.
Va las sa va delectati cu o portie!

  

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 60 gr cacao
  • 60 ml apa clocotita
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri cu dulceata cirese negre
  • 3 oua
  • 300 gr  faina
  • 1 plic praf copt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 2 lg lichior amaretto

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.
Pregatim o tava  prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!
Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.
A iesit grozav, ciocolatos, aromat si dens.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

  • Maria Udrea
    24 noiembrie 2013 at 11:53

    Ce pofta mi-ai facut cu deliciosenia asta! Emoticon pofticios! :))))

    Reply
  • kintsch diana
    24 noiembrie 2013 at 15:10

    Cata ciocolata! O nebunie checul asta!!

    Reply
  • Alina Vicu
    27 noiembrie 2013 at 12:04

    Si inca ce pofta! Noroc ca nu-s inscarcinata ca altfel ma aveai pe constiinta. :)) Dau fuga la borcanul cu dulceata sa ma domolesc. 😛

    Reply
  • Rocsy Ciobanu
    27 noiembrie 2013 at 17:44

    O felie ciocolatoasa la ceas de seara merge perfect. Pup!

    Reply
  • Liana10
    27 noiembrie 2013 at 17:47

    Ce-i cu dezmatul asta aici, huh?? 😛 Parca vad cum mi se scurge ciocolata pe deshte, dupa ce inhat niste felii ciocolatoase 😀 bune rauuu 😉

    Reply
    • Laura Nechita
      1 decembrie 2013 at 10:08

      Dezmat…rau de tot :)))) de cand nu mai mancasem ceva ciocolatos :))) Te pup, Liana!

      Reply
  • Andreea Claudia Miron Tanase
    27 noiembrie 2013 at 20:38

    Ce-i cu decandenta asta aici? 😀

    Reply
    • Laura Nechita
      1 decembrie 2013 at 10:09

      m-am dezmatat! rau de tot…ca sa recuperez! :)))Te pup, Andreea!

      Reply
  • Simona
    29 noiembrie 2013 at 20:54

    Vai de capu` meu… Tu ai scapat de greturi si ne omori?! Arata demential!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 decembrie 2013 at 10:09

      Simo, iti dai seama ca m-am dat la ceva rau :)))) Muaah!

      Reply
  • maria mihalache
    30 noiembrie 2013 at 15:17

    bunaciune de bunaciune.vreau si eu,arata minunat!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 decembrie 2013 at 10:10

      Medi, eu ti-as da…dar e putin expirat :)))) Te pup!

      Reply
  • stefy
    1 decembrie 2013 at 8:18
  • Laura Nechita
    1 decembrie 2013 at 10:10

    Stefy, multumesc mult pentru invitatie! >:d<

    Reply
  • Nicol
    4 decembrie 2013 at 13:52

    O multime de bunatati ai pregatit in ultimul timp!!!! Nu mai bine ce slabisem si tu ma tentezi cu minunatia asta! :-*

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.