Menu
Conserve

Rosii uscate, conservate in ulei

Ador rosiile uscate, pastrate in ulei. Le folosesc la multe preparate, la fripturi, la salate, la tocane, la aperitive, dau un gust grozav mancarii.
Anul acesta am vrut sa incerc si eu sa le usuc, insa parca niciodata nu aveam imboldul necesar. De curand, Alice, de la Tara Bucatelor, a postat reteta ei de rosii uscate si …nu am mai rezistat :)))) Era un caz fericit intrucat aveam niste rosii perfecte, de gradina, gustoase, naturale. In doi timpi si trei miscari, m-am mobilizat si am citit cu atentie indrumarile lui Alice si am trecut la treaba. Sunt foarte incantata de rezultat, dar si mai incantata sunt de faptul ca sunt facute de mine, conservate in casa si oricand la indemana, iar camara mai bogata.
Multumesc mult, Alice pentru imbold, pentru indrumari.
Eu am ales o combinatie diferita de arome, insa in functie de gusturi, se poate adapta oricarui pretentios :))))

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  rosii de gradina, eu am folosit din cele lunguiete, coapte
  • sare (eu am folosit sare de Himalaya)
  • boabe piper negru
  • oregano uscat
  • busuioc proaspat
  • usturoi
  • frunze de menta proaspata
  • ulei de masline (de calitate)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie de copt. Pornim cuptorul.
Pregatim condimentele la indemana.
Feliem rosiile, fie cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fie cu ajutorul unui feliator electric. Feliile nu trebuie sa fie mai groase de 4-5 mm, poate si mai subtiri. Le asezam in tava, pe hartie, le ingramadim, dar nu le suprapunem. Eu am copt doua tavi odata. Intr-una am presarat peste rosii sare grunjoasa, boabe de piper, oregano, catei intregi de usturoi (nedecojit), busuioc proaspat. In alta tava, am presarat sare grunjoasa, boabe de piper negru si frunze de menta proaspata. O nebunie de arome. Cand incep sa se incalzeasca, degaja niste arome senzationale.


Lasam focul la minim, lasam usa intredeschisa, ca la bezele (daca ati facut pana acum :)))) ) Timp de 2 ore ele se vor usca, poate si mai bine de 2 ore. Cand devin uscate, uscate (dar nu arse, da? ) inchidem focul si le lasam in cuptor cateva minute. Le scoatem, le punem pe un gratar si le lasam sa se raceasca de tot.

Pregatim cateva borcanele sterilizate, eu am adaugat cateva maslinute mici, mici, cat unghia de la degetul mic de mici :))))


Asezam cateva felii de rosii, usturoi copt, boabe de piper copt, masline, apoi umplem fiecare borcanel cu ulei de masline. Presaram un pic de oregano deasupra si infiletam capacul. Le stergem daca e cazul, le etichetam si le pastram in camara noastra. Sunt minunte! Sunt de casa, si sunt la indemana cand ni se face pofta de niste rosii uscate.


Abia astept sa desfac un borcanel :)))
Alice, multumesc inca o data! <3

[/preparare]

 

2 Comments

  • Alice
    18 septembrie 2015 at 12:35

    mai, dar ce faine ti-au iesit!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  • Laura Nechita
    18 septembrie 2015 at 13:12

    Alice, multumesc mult! Pentru tot! <3

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.