Menu
Băuturi / Conserve

Nectar din piersici

Am savurat cu ochii inchisi o portie de nectar din piersici, facut cu fructe proaspat culese din gradina noastra. Sunt piersici din acelea de toamna, parfumate, rosii si suculente.

A iesit un nectar atat de bun si parfumat incat nu cred ca prinde sezonul rece in camara.

Fructele mele au fost bine coapte, le-am cules si am intrebat baietii daca prefera compot sau nectar. Au raspuns pe loc: nectar :))

Anul trecut am facut nectar din piersici galbene, cu indulcitor, va las mai jos poze. Am folosit Green Sugar Premium.

Daca va face cu ochiul, va recomand sa alegeti fructe bine coapte, moi, astfel va iesi fin si cremos nectarul.

Din trei ingrediente am obtinut un nectar din piersici absolut delicios, cu o culoare placuta.

Sper sa va fie de folos!

nectar fructe nectar fructe nectar fructe

Varianta cu Green Sugar

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 sticlute (300 ml) Complexitate: mediu
Ingrediente nectar din piersici:
  • 2 kg piersici rosii, bine coapte
  • 250 gr zahar
  • 1,5 l apa plata
Mod de preparare nectar din piersici:

Fructele se spala usor, se scot samburii si se pun intr-un vas inalt, cu diametru mare.

Se acopera cu apa plata (in functie de vasul pe care il folositi, posibil sa intre apa mai multa sau mai putina, important este sa acopere fructele). Se pune vasul pe foc, se lasa pana da in cateva clocote.

In acest moment, fructele devin foarte moi si se paseaza fin cu ajutorul unui blender.

Se adauga zahar (dupa gust, ale mele au fost coapte bine si dulci), dar daca preferati mai dulce, puteti suplimenta cantitatea de zahar.

Se pune din nou la fiert, amestecand usor si se lasa laa foc mic, pana scade la consistenta dorita.

Mie imi place sa iasa mai suculent, astfel ca am lasat la fiert aproximativ 20 minute.

Se pregatesc sticle curate. Nectarul se lasa putin sa se odihneasca dupa fierbere, apoi se toarna in sticlele pregatite.

Va recomand sa turnati pe jumatatea lor, apoi sa le umpleti pana sus. Se acopera cu capace si se pun la dunst aproximativ 10-15 minute.

Se lasa la racit in vas, apoi se eticheteaza/ depoziteaza la rece.

Sa va fie de folos!

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.