Menu
Aluaturi / Branzeturi

Placinte cu branza si spanac

Desi blogul meu abunda in retete dulci, eu raman fanul unor placinte cu branza si spanac ca cele de mai jos.

Imi plac saraturile, le prefer oricand unui dulce, iar daca va regasiti si voi prin aceleasi preferinte, va invit sa faceti si Placintele chinezesti sau pe cele cu telemea si marar.

Aceste placinte cu branza si spanac sunt perfecte, se fac usor, sunt pufoase si … sarate. Ador spanacul in orice forma, cred ca intr-o alta viata am fost Popeye marinarul :))

De obicei, eu pregatesc aluaturile cu ajutorul unui robot, nu folosesc drojdie in cantitate mare si las dospirea mai mult timp.

Daca va fac cu ochiul aceste placinte si aveti chef de copt ceva bun, gasiti reteta mai jos.

Sa va fie de folos!

placinte cu branza placinte cu branza

Timp preparare 30 min/ dospire 2 h/ coacere: 30 min Nr. portii: 12 Complexitate: medie

Ingrediente placinte cu branza si spanac:
  • aluat:
  • 500 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 2 oua de gaina
  • 220 ml apa calduta
  • 50 gr unt (taiat cuburi mici)
  • umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 200 gr branza de burduf
  • 100 gr spanac (eu am folosit cu frunze mici)
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare (daca mai e nevoie)
  • 1 vrf cutit nuscoara macinata
  • 2 oua de gaina
Mod de preparare placinte cu branza si spanac:

Drojdia cu zaharul se pun intr-un castronel, cu putina apa calduta, ca sa se activeze.

In vasul robotului, se pun faina cernuta cu sarea, cuburile de unt, ouale, drojdia si restul de apa calduta.

Se framanta bine timp de 5-6 minute pana se obtine un aluat dens, omogen. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit, in loc cald.

Intre timp, branzeturile se amesteca cu cele doua oua. Spanacul si ceapa verde se spala, apoi se taie. Eu am folosit spanac din cel mic, astfel ca nu a mai fost nevoie sa il tai.

Se adauga peste compozitia de branza, apoi se pune un praf de nucsoara macinata.

Dupa ce a dospit aluatul, se scoate pe planseta infainata usor, se framanta 1-2 ori, apoi se imparte in doua jumatati. Fiecare parte se intinde in strat subtire de 1 cm. Se pune jumatate din compozitia de branza, se intinde pe toata suprafata aluatului. Daca mai e nevoie de sare, acum e momentul.

Aluatul se ruleaza strans, iar sulul rezultat se imparte in 6 felii egale. Se asaza la distanta una de alta in tava de copt si se mai lasa 15 minute acoperite. Se procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Dupa cele 15 minute, se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 25 – 30 minute, in functie de fiecare cuptor. Cand devin rumene si frumoase, se opreste cuptorul. Se scoate tava si se lasa acoperita pana la temperare.

Se servesc alaturi de un pahar cu iaurt sau dupa preferinte.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.