Menu
Aluaturi / Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Placinte cu spanac si ceapa verde

Aceste placinte cu spanac si ceapa verde sunt de senzatie, placinte chinezesti pe care eu le-am facut din cateva ingrediente. Reteta am gasit- pe Instagram, pe profilul Vegan Daily Recipes, unde gasesc zilnic niste retete absolut senzationale.

Placintele mele nu sunt vegane, dar sunt grozave. Se pot umple cu variante de post, cu varza, cu legume, etc.

Aluatul este unul oparit si se lucreaza de minune cu el.

Retete placinte

Odata cu aceste placinte cu spanac si ceapa verde am pregatit si doua lipii, au iesit foarte bune, asa ca acest aluat ramane pe lista de favorite.

Sa va fie de folos!

placinte chinezestiplacinte chinezestiplacinte chinezesti placinte chinezestiplacinte chinezesti

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 8 Complexitate: medie
Ingrediente placinte cu spanac si ceapa verde:
  • aluat:
  • 250 gr faina de grau 650
  • 1/2 lgta sare
  • 200 ml apa clocotita
  • 30-40 ml apa rece
  • umplutura:
  • 300 gr crema branza/ branza burduf
  • 1 legatura spanac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lg ulei de masline
  • sare
  • condimente dupa gust
Mod de preparare placinte cu spanac si ceapa verde:

Va recomand sa folositi un mixer cu palete pentru aluat. Daca nu, trebuie sa amestecati energic, fiind un aluat oparit.

Intr-un vas se cerne faina cu sarea. Se porneste mixerul la viteza mica, adaugandu-se apa clocotita. Aluatul va deveni dens pe masura ce se adauga apa. La final, se adauga apa rece in timpul mixarii.

Aluatul bine omogenizat se scoate pe o planseta infainata putin si se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa deoparte, acoperit, timp de 20 – 30 minute.

Intre timp, se spala spanacul si ceapa verde, se curata si se taie marunt. Branza de burduf se amesteca cu o lingura de ulei de masline si cu verdeata tocata. Compozitia se asezoneaza dupa gust.

Aluatul se taie in 8 portii. Se formeaza 8 bile. Se intinde fiecare bila in forma de cerc subtire, se asaza o lingura umplutura, apoi se pliaza aluatul formand o placintuta. Se sigileaza marginile cu ajutorul unei furculite sau se pliaza marginea astfel incat sa nu iasa din compozitia de branza la copt.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei, se asaza fiecare placinta si se coace la foc iute, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.

Se servesc cu sos iute sau dupa preferinte.

Sunt grozave!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.