Menu
Aperitive / Fără carne / Legume

Salata de spanac si valeriana, cu mozzarella si portocala

Astazi am savurat (indraznesc sa spun) cea mai gustoasa si energizanta salata ever!
Baby spanac, valeriana, cate bilute de mozzarella si bucatele de portocala.
Abia am terminat-o, inca am gustul ei pe ale mele papile fericite! Clar, maine e pe repeat!
Coincidenta sau nu, ideea mi-a venit de la Provocarea Cutia Misterelor, a carei gazda simpatica, Simona, a propus o paleta generoasa de ingrediente si anume: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui (curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (chefir, sana), scortisoara, migdale, iar ca si vedeta acestei luni, portocala.
Eu tind sa incerc o alimentatie mai usoara in urmatoarele luni, astfel ca salatele isi gasesc usor loc in meniul meu.
Astazi am pregatit in doi timpi si trei miscari, o salata si gustoasa, si sanatoasa, dar si satioasa!
Am ales baby spanac, asta fiindca spanacul nostru romanesc inca nu a scos capul de sub zapada, salata valeriana, o nebunie de verde si gust, cateva bilute de mozzarella si o portocala buna!
Valeriana este cunoscuta sub numele de salata mielului sau fetica, este extrem de indicata pentru organism, dincolo de continutul caloric foarte mic, are proprietati tonice, remineralizante, dar si de purificare. Este pur si simplu grozava, iar alaturi de spanac, pot sa va spun ca am savurat cu adevarat o salata vitaminizanta dar si gustoasa!
Portocala ii da viata pur si simplu prin gustul usor acid, confera o explozie de gust, se potriveste mai mult decat perfect! Am savurat-o cu o felie de paine de secara, facuta in casa. Ar fi mers de senzatie niste creveti in sos de portocala, dar deja ma rasfat :))))
Sper sincer sa va fi convins sa o incercati, merita din toate punctele de vedere!



Reteta:


Timp de preparare: 10 min
Nr. portii: 1




Ingrediente:
– 50 gr baby spanac
– 50 gr valeriana salata
– o cutie mini-mozzarella (150 gr)
– 2 portocale
– 2 linguri ulei masline
– sare roz

Mod de preparare:

Se spala spanacul si valeriana sub jet de apa rece. Se lasa la scurs cateva minute, intr-o strecuratoare.
Se curata o portocala de coaja, se taie feliute sau cuburi. Cealalta portocala se stoarce de suc.
Se asaza intr-un castron spanacul si valeriana, se adauga branza, cuburile de portocale. Se presara un praf de sare si se amesteca usor cu mana.
Separat, se prepara un dressing din sucul de portocala si ulei de masline, se toarna peste salata.
Se serveste simpla sau o felie de paine!

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Pr.Victor
    30 ianuarie 2016 at 13:45

    Bine că-s mâncat cum se cuvine, adică doar ce am mâncat nşte sarmale cu mămăligă şi-o ciorbă acră de curcan, din aia de te scoală de pe boală, căci cu salata de spanac n-aş mai avea eu aşa poftă de vorbit. Nu că n-ar fi bună, nu că n-ar fi sănătoasă, doar că are şi ea o hibă, adică nu-i săţioasă. :))))

    Reply
  • Laura Nechita
    30 ianuarie 2016 at 14:10

    Padre, chiar este satioasa :))))) Valeriana este foarte satioasa, adica are frunzulite multe si carnoase, asa intr-un fel :)))) Si cu branzica aia buna si cu painea de secara, deja e prea mult, mai ales cand omul e la dieta. Dar …ce va povestesc eu de dieta, ca termenul asta sigur va e strain :))))
    Una peste alta, cititorii trebuie sa vada ca noi ne hranim asa, mai light, mai de primavara 😛 :)))))
    Dar daca vreti, am si niste macrou in sos de tomate, facut la cuptor, scazut, cu mamaliguta si mujdei de usturoi :)))))

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.