De curand, Bucatarasul meu drag a propus o tema de bataie tare frumoasa, si anume ciocolata, astfel ca am incercat sa dau forma unui desert aproape integral din ciocolata!
Este o nebunie, textura fina si cremoasa, pe suport crocant de napolitana, fructele acrisoare care contrasteaza cu dulceata ciocolatei, totul imbracat intr-o glazura densa de ciocolata!
Sper sa va fie pe plac!
Reteta:
Timp de preparare: 40 minute
Nr. portii: 3-4
Ingrediente:
– 200 ml smantana lichida
– 300 gr ciocolata cu lapte
– 200 gr ciocolata neagra
– 2 linguri ulei
– 50 ml lapte dulce
– 1 ou
– 2 lg zahar brut
– 20 ml apa
– 1/4 plic gelatina
– visine + cirese congelate
– 2 discuri de napolitane cu glazura de ciocolata
– ornamente
– 1 lg amaretto
Mod de preparare:
Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege.
Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara.
Punem la topit 300 gr ciocolata cu lapte.
Galbenusul il mixam cu doua linguri de zahar brut, transferam compozitia pe baie de aburi si amestecam continuu pana compozitia devine cremoasa. Adaugam ciocolata topita si amestecam in continuare. Adaugam 1 lg de amaretoo. (sau nu)
Gelatina o punem la hidratat in foarte putina apa. Lasam cateva minute sa se hidrateze, apoi o adaugam peste compozitia de ciocolata. Luam vasul de pe baia de aburi si amestecam astfel ca sa se topeasca si gelatina. Lasam sa se tempereze.
Mixam spuma smantana lichida pana obtinem o frisca ferma. Incorporam crema de ciocolata.
Asezam in fiecare forma cate un disc de ciocolata glazurata. Asezam in mijloc cateva fructe congelate. Turnam cu o lingura din compozitia de ciocolata. Dam la rece pana a doua zi. Daca va grabiti, puteti da la frigider pentru minim 2 ore ca sa se inchege.
Punem la topit 200 gr de ciocolata neagra, 50 ml lapte si 2 lg ulei. Amestecam pana la omogenizare si lasam la temperat.
Scoatem formele de la rece si le imbracam in glazura de ciocolata care trebuie sa fie temperata, nicidecum calduta, altfel se inmoaie crema.
Ornam dupa preferinte si dam la rece pana in momentul servirii.
Demential! Si ciocolatos!
6 Comments
DiaMar bucataria galbena
29 ianuarie 2016 at 9:03Tu o sa ma ai pe constiinta cu ciocolata ta.Mor de pofta incet dar sigur.As manca ciocolata non stop.Te pup!
Maria Udrea
29 ianuarie 2016 at 13:04Arata bestial, ciocolatina asta! <3
Mai ca-mi vine sa plec spre Focsani.
Muah!
Laura Nechita
30 ianuarie 2016 at 7:59:))))) Nu am avut intentia asta, e vina ciocolatinei! :)))) Te pupacesc!
Laura Nechita
30 ianuarie 2016 at 8:07:))))) Nu iti dau, te poti ingrasa cu 12 grame, si nu vrem asa ceva :)))) Muaah!
Pr.Victor
30 ianuarie 2016 at 13:51Eu dacă aş fi viitoare soacră, bine că nu sunt :))), mi-aş pune viitoarea noră să presteze aşa ceva, să fiu convinsă că băiatul mamei va fi hrănit cum se cuvine. :)))))
Doamne, bine că-s bărbat, că uite ce le-ar da prin minte femeilor să te pună la încercare. :)))
Intrasem hătărât să comentez ca la carte, la reţetă, să-mi dau cu părerea ca un avizat în domeniu, dar nu-ş cum făcui de am zbârcit iar comentariul. Să fie faptul că m-am uitat prea mult la poze? :)))))
Cam mare scobitura aia, sincer, cu aşa ceva nu-i de glumă, mai cheamă şi tu prietenii în ajutor. :)))
Laura Nechita
30 ianuarie 2016 at 14:04Padre :)))))))
Sa stiti, chiar mi-a facut placere sa il mesteresc, desi nu pot sa spun ca l-am devorat :)))) Ce-i drept, m-am sacrificat pentru poze, insa chiar e mica tare portia, pare mare scobitura :))))))
Las aici mostenire pentru viitoarele nurori, eu mai stiu ce timpuri vor apuca teroristii… :)))) sa aiba sursa de inspiratie :))))
Seara frumoasa! :))) >:D<