Cu inspiratie dintr-o reteta a celebrului Paul Hollywood, am pregatit aceste baghete de paine care au iesit foarte pufoase si bune.
Ingrediente simple si putine, dovada ca poti face usor si bun, si cu bani putini.
Mi-am achizitionat de curand o planseta din silicon pentru baghete de paine. Va recomand si voua sa va procurati, mai ales daca faceti un obicei din a face paine in casa.
Am folosit o forma din silicon pentru a le coace si vreau sa spun ca am prins drag de a face baghete de paine.
Ca de obicei, va fac recomandarea de a avea rabdare cu aluatul pentru un rezultat cu adevarat bun.
Sper sa va fie de folos si sa incercati si voi sa le faceti!
Timp preparare: 2 h Nr. portii: 2 Complexitate: medie
Ingrediente Baghete de paine:
- 500 gr faina de grau (eu am folosit 000)
- 1 lgta zahar
- 15 gr drojdie proaspata
- 10 gr sare
- 350 ml apa rece
- 50 ml apa calduta
- 2- 3 lg ulei de masline
Mod de preparare Baghete de paine:
Intr-un vas mic, se pune drojdia faramitata, o lingurita zahar si 50 ml apa calduta. Se lasa pana se umfla maiaua.
Va recomand sa folositi un robot pentru framantare, dar daca nu aveti la dispozitie, atunci framantati manual, doar ca va trebui sa mariti durata de framantare pana se obtine aluatul fin si elastic.
Separat, intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga intr-o margine sarea.
In mijloc, se face un locas, se adauga drojdia. Se pune jumatate din cantitatea de apa.
Se incepe framantarea si pe masura ce aluatul se omogenizeaza, se adauga restul de apa.
Se framanta aproximativ 7- 8 minute pana se obtine un aluat omogen si fin.
Se transfera in alt vas uns cu putin ulei de masline.
Paul Hollywood recomanda folosirea unei caserole cu forma pastrata pentru a se da apoi forma usor.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut timp de o ora.
Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se scoate pe o planseta infainata usor.
Se imparte in doua jumatati, apoi se intinde fiecare in strat subtire. Se ruleaza strans, in forma alungita si se asaza in forma de copt.
Daca nu aveti forma de copt baghete, incercati sa folositi o tava lunga si ingusta in care sa asezati doua cartoane/ hartii de copt care sa le tina strans.
Se presara putina faina pe forma de copt, apoi se asaza baghetele.
Se acopera cu un stergar si se lasa la temperatura camerei inca 20 minute.
Inainte de coacere, baghetele se pudreaza cu putina faina, apoi se cresteaza fin, dar in adancime, cu o lama de bucatarie.
Se pun la copt, la 200 grade C, coacere sus jos cu ventilatie, in cuptorul preincalzit si se lasa la copt aproximativ 20 – 25 minute, pana capata culoare rumenie.
Daca vreti sa iasa cu o coaja crocanta, puneti in cuptor o tava cu apa fierbinte cat timp se coace painea.
Se scot dupa coacere si se lasa la temperat pe un gratar de bucatarie, acoperite cu un stergar curat.
Sunt pufoase si moi si se mananca imediat.
Sa va fie de folos!
No Comments