Abia asteptam sa va impartasesc impresiile despre a mea Pavlova fara zahar – reteta cu Green Sugar. Sunt atat de incantata de rezultat. Din pacate, pozele nu sunt la fel de bune, insa mi le asum in totalitate.
Despre Green Sugar – indulcitorul natural, din extract de Stevia Rebaudiana, sigur ati auzit, poate ati si folosit.
Desi l-am folosit in foarte multe preparate dulci, sincer, aveam emotii, nu stiam cum se va comporta indulcitorul pentru desertul suprem care inghite, de obicei, o cantitate atat de mare de zahar.
Pot sa va spun, indraznesc sa va spun ca a iesit mult mai bine bezeaua decat cu zahar.
Bezeaua a iesit aerata, ferma si si-a pastrat forma chiar si dupa ce am garnisit-o cu crema si frisca.
Daca nu ma credeti, va recomand, de fapt, va provoc sa incercati Pavlova fara zahar – reteta cu Green Sugar.
Timp preparare: 1, 5 h Nr. portii: 8 Dificultate: ridicata
Ouale se spala, apoi se separa in albusuri si galbenusuri.
Intr-un vas curat, se pun albusurile, un praf de sare si se spumeaza bine cu ajutorul unui mixer. Cand albusurile devin dense si albe, se adauga treptat indulcitorul, mixand continuu. Se adauga o lingurita de otet de mere. Cand bezeaua a devenit ferma si densa, se opreste mixarea.
Se porneste cuptorul. Se pregateste o tava de copt prevazuta cu hartie pergament.
Se intinde bezeaua obtinuta in forma dorita. Eu nu am tinut cont sa iasa perfecta ca si forma, ci am intins-o lejer in forma rotunda.
Bezeaua se pune la copt, in cuptor, la 120 grade C, primele 10 minute, apoi se reduce temperatura la 100 grade C si se lasa la copt, aproximativ 60 – 75 minute. Odata coapta, bezeaua se scoate din cuptor si se lasa la temperat.
Daca aveti un cuptor care coace mai tare, reduceti temperatura sau tineti usa de la cuptor intredeschisa putin.
Intre timp, se pregateste crema. Intr-un vas, se pun galbenusurile, un praf de sare, indulcitorul. Se amesteca cu un tel, apoi se toarna laptele de migdale, amestecand continuu pentru omogenizare. Compozitia se transfera pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat in putina apa, se amesteca. Imediat compozitia se va inchega, semn ca nu mai trebuie fiarta. Se adauga nuca de cocos, se amesteca, apoi cubul de unt rece. Se omogenizeaza, apoi se lasa la temperat. Se pune la rece, in frigider, pana in momentul folosirii.
Daca doriti sa aromatizati crema, este preferabil sa o faceti dupa ce s-a temperat crema.
A doua zi, bezeaua se transfera pe un platou, se garniseste cu multa crema cu nuca de cocos.
Separat, se spumeaza smantana pentru frisca. Cand a devenit pufoasa, se adauga putin indulcitor (dupa gust) si mascarpone. Odata omogenizata crema de frisca, se orneaza Pavlova si se decoreaza cu fructe proaspete si banuti de ciocolata.
O Pavlova reusita, delicioasa, aerata si cu o combinatie de arome si texturi perfect echilibrate.
No Comments