Menu
Dulciuri / Prajituri

Chec de post cu zmeura si afine

Pentru zilele de post, dar nu numai, va recomand sa incercati aceasta reteta de chec de post cu zmeura si afine. Iar cum sezonul fructelor este in toi, sunt si accesibile acum si aduc multa savoare deserturilor.

Zilele trecute am cules zmeura proaspata din gradina mea, nu va spun cata bucurie imi aduce tot ce creste aici.

Acest chec de post cu zmeura si afine are ingrediente simple, la indemana, iar rezultatul va va cuceri iremediabil. Asa ca nu va ramane decat sa treceti la treaba. Puteti folosi ciocolata de care vreti daca nu il doriti neaparat in varianta de post.

Daca nu va place menta, o puteti lasa deoparte, dar sa stiti ca aduce o aroma subtila.

Mai multe retete cu zmeura gasiti aici 

Sa va fie de folos!

chec de post chec de post chec de postchec de post

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • 230 gr faina de grau
  • 150 gr zahar brut (daca vreti mai dulce, suplimentati dupa gust)
  • un praf de sare
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta otet de mere
  • 40 gr cacao neagra
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 ml apa minerala
  • 100 gr afine proaspete
  • 100 gr zmeura proaspata
  • menta proaspata sau esenta (optional)
  • pt glazura:
  • ciocolata (de post sau la alegere)
  • 50 ml lapte migdale (cocos)
Mod de preparare:

Intr-un vas, se adauga ingredientele uscate: faina cernuta, cacaua, sarea, bicarbonatul si zaharul. Se amesteca bine, apoi se adauga uleiul, otetul si esenta de menta. Se amesteca, apoi se adauga apa minerala. Se amesteca energic pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie ciocolatoasa, fluida, lucioasa.

Fructele de padure se spala sub jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. Se tavalesc prin cacao, apoi se adauga peste compozitie si se incorporeaza usor.

Se pregateste o forma de copt (eu am folosit una termorezistenta din ceramica) de 22 x 12 cm. Se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie, timp de 50 minute. Dupa coacere, se lasa in cuptor inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la temperat in tava, apoi se scoate si se lasa la racit.

Se glazureaza cu ciocolata topita cu lapte vegetal si se garniseste cu multe fructe.

Este un chec dens, ciocolatos si incredibil de bun. Sa va fie de folos!

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.