Fie ca iubiti sau nu dovleacul, fie ca va place cafeaua sau nu, va recomand sa incercati macar o data in viata acest Pumpkin Spice Cappuccino – varianta homemade!

Este o bautura pe baza de cafea si lapte, un cappuccino cu piure sau sirop de dovleac. Nu, nu, va rog sa nu va strambati. Nici nu stiti cat de gustoasa poate fi!

Cine a incercat vestita bautura cu dovleac de la o cafetarie renumita, stie despre ce vorbesc. Este o bautura care efectiv iti alinta simturile si papipele din gura si din suflet.

Mai multe retete cu cafea

Dovleacul a fost condimentat dupa gustul meu propriu, dar voi puteti adapta gustului vostru. Am folosit zahar cu melasa, scortisoara, cuisoare, anason, etc.

Am pregatit un cappuccino spumos cu ajutorul Prima Latte de la Breville, un espressor tare harnic si frumos, dupa cum puteti vedea in poze.

Haideti sa vedeti cum am pregatit acest Pumpkin Spice Cappuccino – varianta homemade!

cappuccino cappuccino

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 1 Dificultate: usor

Ingrediente

  • 200 ml lapte integral, rece
  • 50 ml espresso
  • 200 gr dovleac placintar
  • 80 gr zahar brun cu melasa
  • 30 ml apa
  • Condimente:
  • scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, etc

Mod de preparare

Pentru inceput se curata dovleacul, se taie cuburi si se pune la fiert, cu 30 ml de apa, zaharul cu melasa, condimente dupa preferinte.
Odata gatit dovleacul, se paseaza cu ajutorul unui blender.
Intr-o cana termorezistenta, se toarna cateva linguri cu piure de dovleac.
Cu ajutorul espressorului Prima Latte de la Breville, se pregateste un cappuccino dublu direct peste piureul de dovleac.
Se garniseste cu condimente si se amesteca inainte de a-l savura.
Este un deliciu!
Sa va fie de folos!

  dovleac

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive