In aceasta perioada aglomerata din pct de vedere alimentar, ce spuneti sa incercati un smoothie de portocale cu rodie?
Grozavă este această combinație, accesibilă ca preț, și plină de culoare, gust și vitamine. Iar când gustul completează menirea unui aliment, atunci ce poți să îți dorești mai mult?
Plină de antioxidanți puternici, rodia este unul dintre fructele destinate consumului, mai ales în perioada rece.
Sucul de rodie imbunătăteste fluxul de sânge la persoanele cu boli ale miocardului, scade colesterolul, dar este renumit și pentru scăderea glicemiei. Asta vă spun din proprie experiență, fiind recomandat de către medicul specialist.
Când spui portocală, spui energie, în toate formele ei: gust, vitamine, culoare.
Combinația este una grozavă, iar că să putem profita de tot ce înseamnă nutrienți, ideal ar fi să le consumăm în stare naturală.
Ingrediente:
- 2-3 portocale
- 1 fruct rodie
- 1 feliuță ghimbir
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Am pregătit recipientul blenderului.
Am curățat portocalele de coajă, le-am feliat.
Rodia am tăiat-o transversal. Jumătate am stors-o de suc, am scos semințele.
Am pus toate ingredientele în recipient, inclusiv o feliuță mică de ghimbir.
Am conectat recipientul la unitatea principală și am apăsat butonul start.
Aș minți să spun ca a durat mai mult de 20 secunde, asta în condițiile în care rodia este plină de semințe, deci a mixat grozav și repede.
Am servit cu fulgi de cocos. O nebunie și o explozie de gust și culoare!
Am păstrat restul băuturii în recipient direct, i-am anexat capacul cu filet și l-am depozitat la rece.
Smooth and easy!
Recomandari: V-aș recomanda portocalele navel, sunt pline, pline de suc.
Ca să scoateți ușor semințele de rodie, bateți ușor în coajă cu ajutorul unei linguri de lemn, ies foarte ușor.
No Comments