Menu
Rețete cu carne / Vita

Tocanita de vitel la Slow Cooker

Intr-una din seri, nopti chiar, am prins spre sfarsitul unei emisiuni culinare, pe Paprika, o reteta de-ale cunoscutei Mary Berry, de tocanita de vitel. Multumesc mult, Paprika, pentru emisiuni minunate, pline de idei senzationale!
Nu am urmarit-o cap coada, insa din cate am mai prins, am incropit si eu o tocanita care a iesit grozava! Chiar pot spune ca a fost cea mai buna tocanita de vitel pe care am savurat-o!
Are cateva tipsuri pe care le voi pastra si le voi pune in practica ori de cate ori voi face aceasta tocana. Sa va mai spun cum a iesit gatita la Slow Cooker? :)))

Nr. de portii: 4
Timp de preparare: 7 ore

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 700 gr carne de vitel (putin impanata)
  •  2-3  morcovi
  •  3 cepe mici
  • 1 ceapa rosie mare
  •  usturoi
  •  faina
  •  1 lingurita dulceata de ardei iute
  •  rosii uscate in conserva
  •  ardei iute
  •  sare
  •  chimen macinat proaspat
  •  piper
  •  patrunjel verde
  •  foi dafin
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 200 ml vin rosu
  • 400 gr ciuperci micute

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Alegeti carne frageda, putin impanata. Carnea frageda de vita are culoare rozalie, evitati carnea inchisa la culoare.

Taiem carnea cuburi potrivite. Asezam carnea intr-o punga, punem cateva linguri de faina, legam punga si o agitam astfel incat toata carnea sa fie pudrata in faina.
O scoatem, o rumenim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si 1 catel de usturoi presat. Carnea astfel rumenita se va pastra suculenta si va avea mai mult gust.

Pregatim vasul de gatit.
Curatam si spalam legumele. Ceapa rosie si morcovul le taiem rondele. Cepele mici le lasam intregi.

Asezam carnea in vas, adaugam legumele, cateva rosii uscate, o lingurita de pasta de tomate, sare, 2-3 foi de dafin, piper, chimen mai mult. Adaugam vinul si presaram rondele de ardei iute. Acoperim, selectam functia Low, cu durata de 6 ore.

Lasam aparatul sa isi faca treaba, iar cu o ora inainte de a fi gata, adaugam o lingurita de dulceata de ardei iute si ciupercile lasate intregi. Lasam aparatul sa isi finalizeze treaba, selectand o jumatate de ora in plus la timpul de gatire, asta fiindca am ridicat capacul sa adaug ultimele ingrediente.
Dupa finalizarea programului de gatit, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald.
Am savurat tocanita cu atata pofta, va recomand cu toata inima, doar gulasul mancat la un renumit han din Ungaria mai egaleaza aceasta tocanita, asa de buna ce a iesit!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

  • Diaconta
    10 decembrie 2015 at 19:20

    Aproape la fel am facut-o si eu,doar ca n-am pus ciuperci si dulceata de ardei iute,macar ca aveam.

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.