Dupa cotletul haiducesc cu galbiori, astazi va invit la o portie de pui cu rosii si busuioc, o mancare savuroasa. Este usor de facut, mai ales daca ai ingrediente bune din curtea proprie.
Am avut pasare de tara, rosii “adevarate” (cum ar spune Denis al meu), usturoi si busuioc, iar pranzul a fost perfect. Daca vreti, puteti pune alaturi si un piure asa mai rustic, cu verdeata prin el.
Fiind pasare de curte, am fiert carnea inainte si am pregatit o supa, apoi acest pui cu rosii si busuioc.
Busuiocul ii da o aroma tare faina, dar daca nu va place, folositi altceva.
Bun de te lingi pe degete!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 4 Complexitate: medie
Ingrediente:
- pui de curte (aripi, pulpe)
- 4-5 rosii de gradina, foarte coapte
- 250 ml supa de pasare/ legume
- 1 capatana usturoi
- 1 ceapa rosie
- frunze de busuioc
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza. Acum, fiecare cum alege. Eu am avut pasare de curte si am fiert-o inainte pentru a face o supa, dar si pentru a iesi mai frageda in sosul de rosii. Daca nu vreti, carnea se rumeneste in tigaie direct.
Intr-o tigaie, se pune putin ulei de floarea soarelui. Se adauga ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand s-au rumenit usor, se adauga rosiile* spalate si taiate grosier, sare, piper.
*Daca vreti, puteti curata rosiile de pielita, eu nu am facut asta.
Se lasa focul mai mare ca sa se caleasca rosiile, apoi se adauga carnea sa se rumeneasca si ea.
Pe masura ce se gateste totul, scade zeama lasata de rosii. Se adauga frunze de busuioc, cate putina supa de pasare, se lasa focul mai mic.
Se gateste totul la foc mic, pana scade supa si se obtine un sos legat si gustos.
Sa va fie de folos!
No Comments