Cotlet haiducesc cu galbiori in sos de smantana a fost in meniul de azi, o mancare savuroasa, plina de aroma si usor de pregatit.
De ce cotlet haiducesc? Pentru ca niste galbiori “haiduci” au atacat niste felii de cotlet si astfel a aparut cotletul haiducesc:))))) Glumesc!
Cotletul pe care l-am luat eu de la Lidl era cu aceasta denumire, feliile fiind cu os si impanate cu sorici.
Am adaugat niste galbiori proaspeti, iar mancarea a fost senzationala! Sa va mai spun ca am pus alaturi niste castraveti murati la soare si ca am garnisit totul cu patrunjel proaspat si usturoi?
Haideti sa vedeti ce mancare buna puteti face din cateva ingrediente si intr-un timp relativ scurt.
Nr. portii: 4 Timp preparare: 1 h Complexitate: medie
Ingrediente:
- 4 felii cotlet cu os si sorici
- 1 capatana usturoi
- sare
- 3-4 lg faina
- ulei de floarea soarelui
- 500 gr galbiori proaspeti
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 capatana usturoi
- 200 gr smantana grasa
- 200 ml apa
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Galbiorii se spala/ curata bine si se lasa deoparte la scurs.
Cotletul se condimenteaza cu sare, apoi se tavaleste in putina faina. Feliile se scutura de excesul de faina, apoi se prajesc in putin ulei cu usturoi. Se rumenesc usor, apoi se scot pe o farfurie.
Ceapa, usturoiul si morcovul se curata, se taie/ rade marunt, apoi se calesc in aceeasi tigaie. Se adauga galbiorii si un praf de sare.
Se lasa cateva minute pe foc ca sa lase zeama ciupercile, apoi se adauga inapoi feliile de carne. Se adauga smantana diluata cu apa si se lasa la foc mic, sa se gateasca bine.
Cand sosul a scazut, se gusta si se potriveste de sare, piper (la alegerea fiecaruia), apoi se inchide focul si se presara patrunjel verde si 1-2 catei usturoi tocati marunt.
Se serveste fierbinte, cu castraveti murati sau salata de ardei copti, mamaliguta sau la alegerea fiecaruia.
Sa va fie de folos!
No Comments