Unul dintre preparatele gustoase de Paste este aceasta Rulada de miel, pe pat de mazare cu menta, o combinatie atipica, dar potrivita.
Cum sarbatoarea pascala se apropie, am zis ca poate va e de ajutor sa vin in intampinarea voastra cu cateva idei de feluri principale, bazate pe carne de miel.
Stiu ca nu toata lumea consuma miel, insa indiferent de carnea pe care o alegem, sau vegetalele alese, important este cat de mult sau cum asezonam, cum pregatim o marinada, sau cat de frageda trebuie sa iasa o friptura.
Din seria preparatelor pe baza de miel, va aduc astazi o rulada grozava care se poate consuma si ca fel principal, dar pe care o puteti consuma si ca aperitiv rece sau mezel pentru sendvisuri!
Ingrediente Rulada de miel, pe pat de mazare cu menta:
-
- 1 pulpa de miel
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei de masline
- cateva fire spanac fraged
- cateva fire chives
- 1-2 fire usturoi verde
- cateva rosii uscate (conserva)
- lamaie
- cateva rosii cherry
- 3-4 fire rozmarin
- sare grunjoasa
- piper cu lamaie
- oregano uscat
- pt piure
- 250 gr mazare
- 1 cartof mare
- 50 gr unt
- marar verde
- menta verde
- lamaie
- sare
- cateva masline
- ridichi rosii
Mod de preparare Rulada de miel, pe pat de mazare cu menta:
Pulpa se dezoseaza, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru o rulada.
Se intinde, se asaza cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice culoarea, dar il puteti lasa si proaspat.
Se scoate din apa, se scurge si se asaza peste rulada.
Usturoiul verde se taie rondele si se adauga peste rulada.
Carnea se ruleaza strans, se leaga frumos cu sfoara/ snur alimentar.
Se pregateste marinada.
Se amesteca vinul, uleiul de masline, zeama de lamaie, apoi se adauga sare, piper si oregano. Se asaza rulada in baitul obtinut.
Se stropeste rulada cu sosul obtinut. Se lasa carnea cateva ore la marinat. Eu am folosit marinarea prin vidare.
Caserola cu carne se scoate de la rece, se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta.
Se asaza cateva crengute rozmarin peste rulada, se taie jumatati cateva rosii cherry si se adauga in forma de copt, alaturi de cateva masline naturale.
Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mic, se lasa pana carnea devine patrunsa si baitul scade aproape de tot. Puteti acoperi tava cu hartie de copt ca sa coaca inabusit. Spre final, se indeparteaza hartia si se lasa in cuptor pana se rumeneste frumos.
Se serveste alaturi de ridichi proaspete si fragede. Un deliciu, carnea a iesit perfect condimentata.
No Comments