As putea sa va povestesc multe despre acest Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie verde – Reteta fara coacere.
Va spun doar atat: este un deliciu. Toate aromele se imbina prietenos in acest desert: zmeura, lamaia verde si ciocolata.
Nu ai nevoie de multe ustensile, doar de un blender bun cu care faci toata treaba. Eu am un blender Bosch, harnic si de ajutor, pentru care le multumesc prietenilor mei de la www.pentruacasa.com.
Am ales sa prepar desertul sub forma de monoportii si a iesit fin, cremos si aromat. Mi-a fost de ajutor setul de blender ca sa macin biscuitii, sa pasez zmeura proaspata.
Desertul in sine nu este greu de facut, desi poate pare migalos, dar daca ai ingredientele la indemana si un blender bun, treaba merge usor.
Va invit sa savurati virtual o portie din acest Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie verde – Reteta fara coacere.
Timp preparare: 20 min Complexitate: medie Nr. portii 4 Diametru inel: 7 cm
Ingrediente Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie verde – Reteta fara coacere:
- baza biscuiti:
- 200 gr biscuiti Oreo
- 40 gr unt topit
- crema:
- 250 gr ricotta
- 300 gr branza quark (cu vanilie, indulcita)
- 6 foi gelatina
- 200 gr zmeura proaspata
- 40 gr zahar pudra (daca doriti mai dulce, suplimentati)
- 1 lamaie verde
- glazura:
- 100 gr ciocolata (52%)
- 80 ml smantana lichida
- in plus:
- zmeura proaspata pentru decor
Mod de preparare Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie verde – Reteta fara coacere:
Pregatirea pesmetului:
Macina fin biscuitii cu ajutorul unui tocator. Adauga untul topit si amesteca din nou pana se uniformizeaza pesmetul
Pregateste formele pentru desert. Pune in fiecare cantitate egala de pesmet de biscuiti si preseaza bine sa se niveleze frumos. Pune formele in frigider pana prepari crema.
Pregatirea cremei:
Pune gelatina la hidratat in apa rece, sa o acopere.
Intr-un vas, combina branza ricotta cu cea quark, adauga zahar pudra si coaja rasa de lamaie verde, apoi amesteca pana la omogenizare.
Pune la topit gelatina, cu atentie sa nu fiarba. Adauga gelatina topita in crema de branza si incorporeaza bine. Imparte compozitia in doua vase. Intr-un vas opreste putin mai multa compozitie. In cealalta vei adauga piureul de zmeura si va capata consistenta. Important este sa fie cantitati egale de crema dupa adaugarea piureului de zmeura.
Paseaza fin zmeura cu ajutorul blenderului, apoi strecoara sa nu ramana seminte. Adauga piureul de zmeura peste portia de crema oprita anterior si omogenizeaza.
Scoate formele de la frigider. Toarna in fiecare forma, peste blatul de biscuiti, crema de zmeura pana la jumatatea inelului. Adauga in crema 2-3 fructe de zmeura. Pune formele la congelator pentru 15 minute. Scoate-le apoi si, cu ajutorul unei linguri, pune compozitia pastrata (cea alba) deasupra celei cu zmeura. Bate usor formele de blatul mesei ca sa se aseze drept crema, apoi pune din nou formele la congelator pentru minim 2 ore.
Pregatirea glazurii:
Infierbanta smantana lichida, apoi ia-o de pe foc si adauga ciocolata tocata marunt. Lasa 2 minute asa, apoi incepe sa amesteci usor din mijlocul vasului pana se omogenizeaza si devina fina si cremoasa.
Scoate desertul de la congelator, scoate inelele cu atentie. Asaza desertul pe un platou si glazureaza fiecare portie cu ciocolata topita.
Pune desertul la rece pana la servire.
Poate parea migalos, dar chiar merge repede treaba.
Sa va fie de folos! Este un desert delicios si racoritor.
No Comments