Astăzi vă aduc o reteta de tarta cu banane si crema de branza, foarte gustoasa si cu ingrediente simple si bune. Este atât de bună și ascunde o combinație de arome greu de refuzat.
Gândul a pornit îndreptat către piticii mei, dar vă mărturisesc că și cei mari au savurat-o cu mare poftă.
Cu acest aluat de tartă am pregătit și tarta cu ciocolată, zmeura si lapte de cocos! Foarte, foarte bun și fraged aluatul.
Să vă mai spun că este ușor de preparat aceasta reteta de tarta cu banane si crema de branza? Nu cred ca mai e nevoie…
Sper să vă placă și vouă!
Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 2 (diam. 26 cm)
Ingrediente:
- aluat fraged:
- 200 gr unt
- un praf sare
- 350 gr făină
- 2 lg cacao neagră
- 1 ou
- 4 lg apă rece
- crema de brânză:
- 400 gr brânză de vaci
- 400 ml iaurt gras
- 6 lg lapte de cocos (atentie, din cel untos, nu bautura pe baza de cocos)
- 100 gr zahăr pudră
- glazură ciocolată:
- 100 gr ciocolată
- 100 ml smântână lichidă
- în plus:
- 4 -5 banane bune (nelovite sau alterate)
- 7-8 căpșuni coapte, dulci
- afine
Mod de preparare:
Untul rece se taie în bucăți mici. Se pune într-un vas, împreună un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos.
Se adaugă oul bătut, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la rece câteva ore. Eu l-am ținut pană a doua zi. A doua zi, se pregătesc formele de copt.
Se adaugă oul bătut, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la rece câteva ore. Eu l-am ținut pană a doua zi. A doua zi, se pregătesc formele de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
Aluatul se scoate de la rece, se împarte în două porții egale.
Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.
Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.
Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.
Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.
Pentru crema de brânză, se pun într-un vas pentru blender, brânza de vaci, iaurtul, zahărul și câteva linguri de lapte de cocos solid. Se pasează câteva secunde cu ajutorul blenderului, apoi se gustă, dacă se dorește mai dulce, se suplimentează cu zahăr.
Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pune la rece.Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.
Se decorează cu căpșuni și afine.
Este absolut delicioasă! Să vă fie de folos!
Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pune la rece.Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.
Se decorează cu căpșuni și afine.
Este absolut delicioasă! Să vă fie de folos!
No Comments