Menu
Dulciuri / Tarte

Reteta de tarta cu ciocolata, zmeura si lapte de cocos

Astăzi vă îmbii cu o rețetă de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!
Are un blat fraged, strat de ciocolată și ce să vezi când muști din ea, ascunde un jeleu de zmeură, iar la final, îți rămâne savoarea ciocolatei și aroma de nucă de cocos.

Un deliciu! Se pregătește foarte ușor și se savurează imediat!

Dacă și vouă vă plac tartele, va invit să răsfoiți printre rețetele mele de TARTE.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 12

Pentru reteta de tarta cu ciocolata, zmeura si lapte de cocos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • jeleu zmeură:
  • 200 gr zmeură (eu am folosit congelată)
  • 50 ml apă
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cu vârf amidon
  • strat ciocolată
  • 250 gr ciocolată neagră
  • 1 cutie cu lapte de cocos (400 gr)
  • pt ornat:
  • fructe proaspete
  • ornamente ciocolată
  • flori naturale

[/ingredients]

Odata pregatite ingredientele, trecem la treaba!

[preparare title=”Mod de preparare”]

Untul rece se taie cuburi mici. Se pune într-un vas, se adaugă un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frământă ușor cu mâna până devine nisipos.
Se adaugă oul bătut, se încorporează, adăugând câteva linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se îmbracă în folie alimentară și se pune la rece câteva ore. Eu l-am ținut până a doua zi.A doua zi, se pregătesc formele de copt (eu am folosit în serie de câte 6). Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
După ce a stat suficient la rece, aluatul se scoate, se taie în două porții egale (se lucrează mai ușor în porții mai mici). Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se așază în fiecare formă de copt, presand bine. Se înțeapă fiecare aluat cu o furculiță. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.

Separat, se pune zmeura cu zahărul (dacă doriți mai dulce, puteți suplimenta cantitatea de zahăr, însă țineți cont că și ciocolata este destul de dulce). Se pasează ușor cu o furculiță, se adaugă zahărul.
Se transferă compoziția pe foc, amestecând ușor. Se diluează amidonul în 50 ml apă, se adaugă în fir subțire peste sosul de zmeură. Se lasă să fiarbă puțin, la foc mic, până începe să se închege. Pe măsură ce se temperează, se mai încheagă.

Pentru crema de ciocolată, se pune la topit, pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până se topește și se omogenizează. Se ia de pe foc, se lasă puțin la temperat, apoi se adaugă laptele de cocos. Nu turnați întreagă conservă, e posibil să nu fie necesar tot lichidul din conservă. Omogenizați cu ajutorul unui tel până obțineți consistența dorită.

Formele de tartă răcite se umplu cu jeleu de zmeură, în strat subțire. Se lasă 10 minute la rece, apoi se acoperă cu un strat generos de ciocolată și se dau din nou la rece minim o oră.
Se scot și se ornează după preferințe. Le puteți orna și proaspete, aderă mai bine ornamentele, dar nu și florile naturale.
Să vă fie de folos rețeta de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!

[/preparare]

  

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.