Astăzi vă îmbii cu o rețetă de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!
Are un blat fraged, strat de ciocolată și ce să vezi când muști din ea, ascunde un jeleu de zmeură, iar la final, îți rămâne savoarea ciocolatei și aroma de nucă de cocos.

Un deliciu! Se pregătește foarte ușor și se savurează imediat!

Dacă și vouă vă plac tartele, va invit să răsfoiți printre rețetele mele de TARTE.

Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 12

Pentru reteta de tarta cu ciocolata, zmeura si lapte de cocos avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Ingrediente

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • jeleu zmeură:
  • 200 gr zmeură (eu am folosit congelată)
  • 50 ml apă
  • 3 lg zahar
  • 2 lg cu vârf amidon
  • strat ciocolată
  • 250 gr ciocolată neagră
  • 1 cutie cu lapte de cocos (400 gr)
  • pt ornat:
  • fructe proaspete
  • ornamente ciocolată
  • flori naturale

Odata pregatite ingredientele, trecem la treaba!
Mod de preparare

Untul rece se taie cuburi mici. Se pune într-un vas, se adaugă un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frământă ușor cu mâna până devine nisipos.
Se adaugă oul bătut, se încorporează, adăugând câteva linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se îmbracă în folie alimentară și se pune la rece câteva ore. Eu l-am ținut până a doua zi.A doua zi, se pregătesc formele de copt (eu am folosit în serie de câte 6). Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
După ce a stat suficient la rece, aluatul se scoate, se taie în două porții egale (se lucrează mai ușor în porții mai mici). Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se așază în fiecare formă de copt, presand bine. Se înțeapă fiecare aluat cu o furculiță.Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.

Separat, se pune zmeura cu zahărul (dacă doriți mai dulce, puteți suplimenta cantitatea de zahăr, însă țineți cont că și ciocolata este destul de dulce). Se pasează ușor cu o furculiță, se adaugă zahărul.
Se transferă compoziția pe foc, amestecând ușor. Se diluează amidonul în 50 ml apă, se adaugă în fir subțire peste sosul de zmeură. Se lasă să fiarbă puțin, la foc mic, până începe să se închege. Pe măsură ce se temperează, se mai încheagă.

Pentru crema de ciocolată, se pune la topit, pe baie de aburi ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până se topește și se omogenizează. Se ia de pe foc, se lasă puțin la temperat, apoi se adaugă laptele de cocos. Nu turnați întreagă conservă, e posibil să nu fie necesar tot lichidul din conservă. Omogenizați cu ajutorul unui tel până obțineți consistența dorită.

Formele de tartă răcite se umplu cu jeleu de zmeură, în strat subțire. Se lasă 10 minute la rece, apoi se acoperă cu un strat generos de ciocolată și se dau din nou la rece minim o oră.
Se scot și se ornează după preferințe. Le puteți orna și proaspete, aderă mai bine ornamentele, dar nu și florile naturale.
Să vă fie de folos rețeta de tartă cu ciocolată, zmeură și lapte de cocos!

  

  

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?