Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura pufoasa cu caise si iaurt – Deliciu de vara

In plin sezon al fructelor minunate, nu putea lipsi aceasta Prajitura pufoasa cu caise si iaurt – Deliciu de vara.

Este usoara, pufoasa, cu o textura umeda de la iaurtul din compozitie. Am plecat de la reteta de Prajitura cu visine de pe Bucataras.ro si am inlocuit visinele cu caise.

Am gasit niste caise absolut delicioase, parfumate, coapte fix cat era nevoie pentru a face aceasta prajitura. Aceste fructe sunt nelipsite vara, mai ales cand pregatesc deliciosul Nectar din piersici rosii sau caise.

Prajitura aceasta parfumata cu caise si iaurt se face foarte usor. Nu ai nevoie de multe ingrediente si nici modul de preparare nu este foarte complex. Dar gustul este minunat.

Sper sa va placa si voua si sa incercati reteta!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 25 – 30 Complexitate medie Dimensiune tava: 28 x 22 cm

Ingrediente Prajitura pufoasa cu caise si iaurt – Deliciu de vara:

  • 6 oua de gaina
  • un praf sare
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar tos ( cam dulce pt gustul meu)
  • 200 gr iaurt natural
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lgta extract de portocale
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 5-6 caise parfumate, coapte
  • 1 lg sirop de agave (pt stropit cuburile de caise)

Mod de preparare Prajitura pufoasa cu caise si iaurt – Deliciu de vara:

Porneste cuptorul la 180 grade C. Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Spala si curata caisele de samburi, apoi taie-le cubulete. Stropeste-le cu o lingura de sirop de agave.

Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile pana capata consistenta, apoi incorporeaza zaharul si cateva picaturi de extract de portocala. Mixeaza bine pana obtii o bezea densa si lucioasa.

Separat, pune un praf de sare peste galbenusuri. Lasa-le cateva minute. Sarea va intensifica culoarea galbena. Mixeaza putin galbenusurile, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza. Adauga si uleiul si amesteca atat cat sa se omogenizeze. Nu vrem sa facem maioneza :)))

Adauga compozitia de galbenusuri peste albusurile batute si omogenizeaza.

Cerne faina cu praful de copt si incorporeaza in compozitia de oua. Amesteca usor cu ajutorul unei spatule astfel incat sa ramana pufoasa.

Toarna compozitia in tava de copt si niveleaza frumos, apoi adauga cuburile de caise.

Coace prajitura la 180 grade C, coacere sus- jos primele 20 minute, apoi schimba pe coacere jos urmatoarele 15-20 minute. Prajitura este gata cand devine rumena si crescuta.

Poti sa faci proba cu o scobitoare, daca iese curata, inseamna ca prajitura s-a copt. Daca nu iese curata scobitoarea, mai lasa prajitura la copt inca 5-10 minute.

Dupa coacere, scoate prajitura si las-o la temperat. O poti pudra cu zahar dupa ce s-a racit.

Taie prajitura abia dupa ce s-a racit de tot ca sa nu se incruzeasca.

Este grozava si foarte aromata. Sa va fie de folos!

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.