Menu
Dulciuri / Prajituri

Minichecuri cu sirop de trandafiri

Am gasit de curand niste forme dragute de minichecuri. Am vrut sa combin si un pic din aroma siropului de trandafiri.
Au iesit asa, “carnoase”, pufoase, gustoase si deloc inecacioase. :))) Sigur, sigur le voi repeta pentru ca s-au topit rapid.

 

 

 

 

 

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 130 gr unt moale, de calitate
  • 1 praf de sare
  • 2 oua proaspete, eu folosesc de tara
  •  60 gr zahar brut
  • 250 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • 80 gr iaurt natural
  • 50 ml sirop natural de trandafiri
  • pt. ornat:
  • ciocolata cu lapte

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Lasam ingredientele cateva ore la temperatura camerei.

Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o compozitie omogena si aromata.
Luam cateva forme de mini chec sau de briosa, sau ce aveti la indemana si turnam compozitia. Umplem formele cam 3/4 pentru ca vor creste checurile la copt si nu vrem sa dea pe dinafara.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 15-20 minute maxim.
Scoatem dupa ce s-au copt si lasam la racit.
Ornam cu ciocolata topita sau le puteam lasa simple. Promit ca sunt grozave!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

  • Diaconta
    19 iunie 2014 at 9:36

    Ce simpatice sunt!!!! Deci acelea sunt formele in care le-ai si copt.Foarte faine.

    Reply
  • Laura Nechita
    19 iunie 2014 at 10:06

    Dia, mi-au fost tare dragi! Daca mai gasesc, iti trimit si tie cateva, ca astea sigur ajung in stare buna :))))) Muaah!

    Reply
  • Didi
    19 iunie 2014 at 12:29

    ma intrebam daca sunt forme sau le-ai pregatit de livrare 😛

    Reply
  • Liana10
    19 iunie 2014 at 17:04

    Minunate!! si io vreau vreo doua bucati, trimite-mi si mie cu tot cu hartiile alea minunate cu inimioare, te rog!! :* <3

    Reply
  • simonacallas
    19 iunie 2014 at 17:30

    Mi-a ramas gandul la checurile tale, asa mititele si bucalate, si ochioase si frumoase… 🙂

    Reply
  • Rocsy Ciobanu
    19 iunie 2014 at 17:45

    Pana la mine a ajuns mirosul lor :X

    Reply
  • Corina
    19 iunie 2014 at 18:14

    Niciodata nu-mi ies asa faine praji astea in care incepi prin a mixa untul cu zaharul, asa ca le admir pe-ale tale si ma gandesc cat de bune ar fi cu niste fructe in ele! Pup Laurici!

    Reply
  • Laura Nechita
    20 iunie 2014 at 10:07

    Corina, tre sa iasa. Important e sa mixezi bine dupa fiecare ou, astfel ca aluatul sa se inchege la loc! Te pupacesc si eu!

    Reply
  • Timea
    20 iunie 2014 at 19:09

    Ce frumusele sunt! <3

    Reply
  • Haplea
    21 iunie 2014 at 16:46

    Ce bine arata!!!!

    Reply
  • simonacallas
    22 iunie 2014 at 15:04

    Felicitari pentru minunile astea! Cu sirop de trandafiri, mmm 🙂

    Reply
  • Alina Vicu
    25 iunie 2014 at 6:25

    Vai de papilele mele! Laurici, cu ce bunatati ne ispitesti! 🙂 <3

    Reply
  • Anonim
    26 iunie 2014 at 14:54

    Sa le pap eu pe ele de mititele ! Gabi

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.