Am gasit de curand niste forme dragute de copt si am pregatit aceste minichecuri cu sirop de trandafiri, pufoase si bune.
Am vrut sa savurez un pic din aroma siropului de trandafiri intr-un desert simplu si rapid.
Au iesit asa, “carnoase”, pufoase, gustoase si deloc inecacioase. :))) Sigur, sigur le voi repeta pentru ca s-au topit rapid.
Ingrediente:
- 130 gr unt moale, de calitate
- 1 praf de sare
- 2 oua proaspete, eu folosesc de tara
- 60 gr zahar brut
- 250 gr faina
- 1/2 praf de copt
- 80 gr iaurt natural
- 50 ml sirop natural de trandafiri
- pt. ornat:
- ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Lasam ingredientele cateva ore la temperatura camerei.
Intr-un castron, mixam spuma untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si adaugam iaurtul, iar la sfarsit siropul de trandafiri. Obtinem o compozitie omogena si aromata.
Luam cateva forme de mini chec sau de briosa, sau ce aveti la indemana si turnam compozitia. Umplem formele cam 3/4 pentru ca vor creste checurile la copt si nu vrem sa dea pe dinafara.
Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 15-20 minute maxim.
Scoatem dupa ce s-au copt si lasam la racit.
Ornam cu ciocolata topita sau le puteam lasa simple. Promit ca sunt grozave!
13 Comments
Diaconta
19 iunie 2014 at 9:36Ce simpatice sunt!!!! Deci acelea sunt formele in care le-ai si copt.Foarte faine.
Laura Nechita
19 iunie 2014 at 10:06Dia, mi-au fost tare dragi! Daca mai gasesc, iti trimit si tie cateva, ca astea sigur ajung in stare buna :))))) Muaah!
Didi
19 iunie 2014 at 12:29ma intrebam daca sunt forme sau le-ai pregatit de livrare 😛
Liana10
19 iunie 2014 at 17:04Minunate!! si io vreau vreo doua bucati, trimite-mi si mie cu tot cu hartiile alea minunate cu inimioare, te rog!! :* <3
simonacallas
19 iunie 2014 at 17:30Mi-a ramas gandul la checurile tale, asa mititele si bucalate, si ochioase si frumoase… 🙂
Rocsy Ciobanu
19 iunie 2014 at 17:45Pana la mine a ajuns mirosul lor :X
Corina
19 iunie 2014 at 18:14Niciodata nu-mi ies asa faine praji astea in care incepi prin a mixa untul cu zaharul, asa ca le admir pe-ale tale si ma gandesc cat de bune ar fi cu niste fructe in ele! Pup Laurici!
Laura Nechita
20 iunie 2014 at 10:07Corina, tre sa iasa. Important e sa mixezi bine dupa fiecare ou, astfel ca aluatul sa se inchege la loc! Te pupacesc si eu!
Timea
20 iunie 2014 at 19:09Ce frumusele sunt! <3
Haplea
21 iunie 2014 at 16:46Ce bine arata!!!!
simonacallas
22 iunie 2014 at 15:04Felicitari pentru minunile astea! Cu sirop de trandafiri, mmm 🙂
Alina Vicu
25 iunie 2014 at 6:25Vai de papilele mele! Laurici, cu ce bunatati ne ispitesti! 🙂 <3
Anonim
26 iunie 2014 at 14:54Sa le pap eu pe ele de mititele ! Gabi