Menu
Dulciuri / Prajituri

Negresa cu caise

Negresa cu caise este una dintre prajiturile cele mai simple si mai savuroase ale verii, asa ca nu ne ramane decat sa o facem.

Ne plac mult caisele, mai ales pentru aroma lor minunata, dar si pentru gustul lor unic.

Mai multe retete cu caise gasiti aici 

Astazi am pregatit extrem de rapid o negresa ciocolatoasa cu caise proaspete si aromate. Maxim 5 minute a durat pregatirea, apoi mi-am vazut de treaba.

Haideti sa vedeti cat de simplu si usor am pregatit-o!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 8 Complexitate: medie (diametru 24 cm)

Ingrediente negresa cu caise:

  • 250 gr faina alba
  • 120 gr unt moale
  • 100 gr zahar brut
  • 2 oua
  • 150 gr ciocolata neagra topita
  • 100 gr iaurt natur
  • 1 praf sare
  • 2 lg cacao neagra
  • 5-6 caise coapte

Mod de preparare negresa cu caise:

Pastram ingredientele minim o ora la temperatura camerei.

Intr-un castron, punem untul, un praf de sare si zaharul. Mixam bine pana devine pufos, apoi adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare.
Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina peste compozitia de unt si mixam. Cand compozitia devine vartoasa, adaugam iaurtul si mixam. Adaugam 3/4 din ciocolata topita si mixam pana la incorporare.

Caisele le spalam si le desfacem in jumatati.

Eu am copt negresa la multicooker. Il conectam la o sursa de curent. Turnam in cuva aparatului compozitia si scuturam un pic sa se aseze egal. Asezam jumatatile de caise cu pielita in exterior.


Setam din meniu, functia bake (coacere), selectam timpul de coacere 45′, la temperatura 150 grade.
Apasam tasta START si inchidem capacul.


Plecam sa ne jucam cu piticii sau sa rezolvam cate ceva si revenim peste 45′ cand aparatul ne avertizeaza printr-un semnal sonor ca preparatul este gata. Deschidem cu atentie capacul, aruncam o privire si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, scoatem preparatul din cuva si il ornam cu ciocolata topita ramasa.

Daca alegem varianta sa o coacem in cuptor, se lasa timp de 45 – 50 minute la 180 grade C. Se face proba scobitorii si se scoate apoi, lasandu-se la temperat. Nu se taie fierbinte!
Servim o portie de negresa ciocolatoasa alaturi de o cafea sau un ceai!

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    25 iunie 2014 at 16:37

    Vin la o prajiturica 😉 : *

    Reply
  • Maria Udrea
    26 iunie 2014 at 5:00

    Laura, ai facut o prajitura tare buna la multicooker!

    Reply
  • Timea
    28 iunie 2014 at 7:52

    Ce bunatate ai facut!

    Reply
  • Anca B.
    10 ianuarie 2015 at 17:58

    Acum o incerc si eu cu pere :), seara frumoasa si multumesc de reteta!

    Reply
  • Sasha
    16 aprilie 2015 at 14:25

    So soon o pregatesc si eu cu pere. <3 Looove, love, love, my dear Laura.

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.