Continuam seria preparatelor Multicooker Philips cu un fel principal de sezon, tare gustos si usor de pregatit!
Am ales cateva rosii frumoase, nu foarte mari. Le-am umplut cu niste carnita de pui si legume, le-am pus in aparat si l-am lasat sa isi faca treaba!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 6-7 rosii proaspete, medii
- 300 gr carne tocata ( eu am folosit pulpa de pui)
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mica
- patrunjel verde
- 2-3 lg orez alb
- sare de mare
- piper alb
- 1 cana apa
- 1 lgta bulion
- 1 lg ulei de masline
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Spalam rosiile, curatam ceapa si morcovul, le spalam.
Taiem capacelul de la rosii si le scobim miezul cu o lingurita. Le dam deoparte.
Tocam carnea. Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un vas, amestecam carnea, ceapa, morcovul, orezul, patrunjelul, sarea. Cu aceasta compozitie, umplem rosiile. Miezul de la rosii il tocam cubulete. Amestecam o lingurita de bulion intr-o cana cu apa.
Conectam aparatul la curent. Deschidem capacul si punem rosiile tocate. Asezam apoi rosiile umplute, turnam bulionul diluat in apa, o lingura ulei de masline, sare si un praf de piper alb.
Presaram un pic de patrunjel tocat.
Selectam din meniu functia STEW, timpul de gatire 1 ora si apasam tasta START. Inchidem capacul si lasam aparatul sa isi faca treaba. Noi ne putem ocupa de ale noastre linistiti.
Dupa o ora, aparatul ne va anunta printr-un semnal sonor ca mancarea este gata si va trece automat pe functia WARM, astfel mancarea pastrandu-se calda.
Servim o portie de rosii umplute, un pic de smantana proaspata si patrunjel verde.
O bunatate careia nu i-am acordat decat maxim 10 minute pentru umplerea rosiilor!
[/preparare]
1 Comment
simonacallas
27 iunie 2014 at 7:57Delicioase sunt rosiile umplute 🙂