Menu
Pui / Rețete cu carne

Rosii umplute cu carne (reteta Multicooker)

Continuam seria preparatelor Multicooker Philips cu un fel principal de sezon, tare gustos si usor de pregatit!
Am ales cateva rosii frumoase, nu foarte mari. Le-am umplut cu niste carnita de pui si legume, le-am pus in aparat si l-am lasat sa isi faca treaba!

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 6-7 rosii proaspete, medii
  • 300 gr carne tocata ( eu am folosit pulpa de pui)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel verde
  • 2-3 lg orez alb
  • sare de mare
  • piper alb
  • 1 cana apa
  • 1 lgta bulion
  • 1 lg ulei de masline

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Spalam rosiile, curatam ceapa si morcovul, le spalam.


Taiem capacelul de la rosii si le scobim miezul cu o lingurita. Le dam deoparte.

Tocam carnea. Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un vas, amestecam carnea, ceapa, morcovul, orezul, patrunjelul, sarea. Cu aceasta compozitie, umplem rosiile. Miezul de la rosii il tocam cubulete. Amestecam o lingurita de bulion intr-o cana cu apa.

Conectam aparatul la curent. Deschidem capacul si punem rosiile tocate. Asezam apoi rosiile umplute, turnam bulionul diluat in apa, o lingura ulei de masline, sare si un praf de piper alb.
Presaram un pic de patrunjel tocat.


Selectam din meniu functia STEW, timpul de gatire 1 ora si apasam tasta START. Inchidem capacul si lasam aparatul sa isi faca treaba. Noi ne putem ocupa de ale noastre linistiti.

Dupa o ora, aparatul ne va anunta printr-un semnal sonor ca mancarea este gata si va trece automat pe functia WARM, astfel mancarea pastrandu-se calda.

Servim o portie de rosii umplute, un pic de smantana proaspata si patrunjel verde.


O bunatate careia nu i-am acordat decat maxim 10 minute pentru umplerea rosiilor!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.