Astazi va invit la o portie de friptura de pui cu sos de rosii si usturoi!

Atunci când primim de la mama soacră un pui de curte, încerc să gătesc cât mai multe feluri din el, astfel că în prima fază, îl porționez și îl fierb cu câteva legume. Supa rezultată o pregătesc cu tăiței sau cu găluște, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf. Piticii papă cu poftă.
La fel s-a întâmplat și de această dată, am pregătit o friptura de pui cu sos de rosii si usturoi. Rosii foarte coapte si mult usturoi :)) Carnea fiartă dinainte nu mai are aceeași savoare, așa că am apelat la câteva condimente de la Delikat.

Pot să spun că adaugă savoare gustului, iar noi ne-am bucurat de un prânz absolut delicios!
Gama de condimente Delikat este extrem de variată: ierburi aromatice uscate natural, mixuri de condimente pentru toate gusturile, toate menite să îmbogățească și să desăvârșească gustul mâncărurilor.
Pentru această friptura de pui cu sos de rosii si usturoi am folosit un mix de ierburi cu boia!

  Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 4

Ingrediente

  • 1 pui de curte
  • 1/2 kg roșii de grădină (bine coapte)
  • 1 căpățână usturoi (nou)
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg mix Ierburi cu boia Delikat
  • 1/2 lgta chilli Delikat
  • sare (dacă mai e nevoie)

Mod de preparare

Iata cum pregatim Friptura de pui cu sos de rosii si usturoi

Puiul se taie in portii potrivite: aripi, pulpele date in doua. Se poate folosi și carne crudă. Eu am fiert inainte carnea cu legume, pentru o supă.

Se curăță usturoiul, se presează cu un cuțit. Roșiile se curăță de pielițe (destul de ușor în cazul roșiilor foarte coapte) și se taie fasii subțiri.Într-o tigaie mare, se pune puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă porțiile de carne, se rumenesc ușor. Peste carne se adaugă roșiile, usturoiul și 1 lg mix ierburi de la Delikat și un praf de chilli Delikat.

La început, focul trebuie să fie moderat spre mare. Se lasă să se pătrundă ușor, apoi se presează ușor feliile de roșii cu o lingură de lemn. Datorită conținutului de apă din roșii, se va forma un sos în tigaie, numai bun pentru a găti suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul și se lasă până scade sosul. Dacă mai e nevoie, se adaugă sare.

Întrucât am folosit carne fiartă deja, am lăsat pe foc până a scăzut sosul și a devenit extrem, dar extrem de gustos.

Dacă se folosește carne proaspătă, se lasă mai mult să fiarbă pentru a se pătrunde bine carnea.

Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitură de cous cous.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive