Astazi va invit la o portie de friptura de pui cu sos de rosii si usturoi.
Atunci când primim de la mama soacră un pui de curte, încerc să gătesc cât mai multe feluri din el, astfel că în prima fază, îl porționez și îl fierb cu câteva legume. Supa rezultată o pregătesc cu tăiței sau cu găluște, iar carnea o prepar cu sos sau fac un pilaf. Piticii papă cu poftă.
La fel s-a întâmplat și de această dată, am pregătit o friptura de pui cu sos de rosii si usturoi. Rosii foarte coapte si mult usturoi :)) Carnea fiartă dinainte nu mai are aceeași savoare, așa că am apelat la câteva condimente
Pentru această friptura de pui cu sos de rosii si usturoi am folosit un mix de ierburi cu boia!
Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 4
Ingrediente:
- 1 pui de curte
- 1/2 kg roșii de grădină (bine coapte)
- 1 căpățână usturoi (nou)
- 4 lg ulei de floarea soarelui
- 1 lg mix Ierburi cu boia Delikat
- 1/2 lgta chilli Delikat
- sare (dacă mai e nevoie)
Mod de preparare:
Iata cum pregatim Friptura de pui cu sos de rosii si usturoi
Se curăță usturoiul, se presează cu un cuțit. Roșiile se curăță de pielițe (destul de ușor în cazul roșiilor foarte coapte) și se taie fasii subțiri.Într-o tigaie mare, se pune puțin ulei de floarea soarelui. Se adaugă porțiile de carne, se rumenesc ușor. Peste carne se adaugă roșiile, usturoiul și 1 lg mix ierburi și un praf de chilli.
La început, focul trebuie să fie moderat spre mare. Se lasă să se pătrundă ușor, apoi se presează ușor feliile de roșii cu o lingură de lemn. Datorită conținutului de apă din roșii, se va forma un sos în tigaie, numai bun pentru a găti suficient carnea. Din acest moment, se reduce focul și se lasă până scade sosul. Dacă mai e nevoie, se adaugă sare.
Întrucât am folosit carne fiartă deja, am lăsat pe foc până a scăzut sosul și a devenit extrem, dar extrem de gustos.
Dacă se folosește carne proaspătă, se lasă mai mult să fiarbă pentru a se pătrunde bine carnea.
Se poate servi cu legume, noi am servit cu garnitură de cous cous.
No Comments