Astăzi aș vrea să vă prezint un desert simplu, ușor, rapid si delicios: Cheesecake cu mango, fara coacere!

Mie îmi place mult fructul de mango, dar îl ronțăi doar dacă este tare. În schimb fructul foarte copt conferă deserturilor o aromă plăcută.

Vă recomand să încercați și rețeta Tortului cu mango și cafea sau rețeta de Panna Cotta cu jeleu de mango și portocală!

Dacă vă place aroma fructului de mango, acesta este un desert perfect!
Sper să vă placă la fel de mult cum ne-a plăcut și nouă acest Cheesecake cu mango, fara coacere!

   

Timp de preparare: 30 min Nr. portii: 8

Ingrediente

  • blat (forma 18 cm):
  • 250 gr biscuiți digestivi
  • 80 gr unt
  • 30 ml lapte
  • crema de mango:
  • 1 fruct de mango (bine copt, moale, suculent)
  • 250 gr cremă de brânză
  • 4 – 5 lg lapte condensat (din cel gros)
  • 200 ml smântână lichida
  • 8 gr gelatină (5 foi)
  • decor:
  • afine
  • zmeură

Cheesecake cu mango, fara coacere

Mod de preparare

Untul și laptele se pun într-un vas și se pun pe foc, la topit. Se amestecă ușor până se omogenizează.
Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător electric.
Pesmetul de biscuiți se amestecă cu untul topit. Compoziția de biscuiți se așază în strat egal într-o formă de copt. Eu am folosit o formă de copt rotundă, de 18 cm, cu inel detașabil. Se da la cuptor, 10 min, la 160 grade C.

Foile de gelatină se hidratează în 200 ml apă. După hidratare, gelatina se încălzește pe baie de aburi atât cât să se topească.

Atenție: NU LĂSAȚI SĂ FIARBĂ!

Separat, se curăță fructul de mango. Pulpa de la fruct împreună cu crema de brânză și laptele condensat se pasează fin cu ajutorul unui blender. Se adaugă smântână lichidă și se pasează din nou până se obține o compoziție spumoasă, pufoasă. Se adauga gelatina și se încorporează în toată crema.
Crema obținută se toarnă în forma de copt, peste blatul de biscuiți. Se bate ușor de blatul mesei, apoi se transferă la frigider, unde va sta până a doua zi.
După ce s-a închegat, se desface și se scoate cu atenție inelul detașabil. Cheesecake-ul se ornează cu fructe de pădure, ciocolată, etc.
Este un cheesecake foarte cremos, cu aromă subtilă de mango și foarte fresh!
Să vă fie de folos!

Nota:

Daca va plac deserturile mai dulci, suplimentati cantitatea de zahar dupa gustul vostru.

Daca doriti o nota si mai pregnanta de mango, folositi doua fructe in loc de unul.

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive