Tort inimă, rețeta cu mango și cafea, un deliciu pe sufletul meu și sunt convinsă, al multora.
Eu ador deserturile cu cafea, iar combinația cafea & mango o visez de ceva timp, acum visul s-a conturat într-un desert absolut delicios!
Ușor de preparat, fin și cu arome care îți alintă papilele într-un mod minunat!
De Dragobete, vă invit la o felie delicioasă de tort inimă, rețeta cu mango și cafea!
Vă va cuceri de la prima linguriță, promit!
Să aveți un Dragobete autentic și frumos!
Timp de preparare: 90 min Nr. portii: 10
[ingredients title=”Ingrediente”]
- blat umed
- 120 gr unt
- un praf sare
- 3 ouă
- 4 linguri zahăr
- 200 gr făină
- 1 vrf bicarbonat sodiu
- 150 ml lapte
- 1 pliculeț praf copt
- 2 linguri cacao neagră
- crema cafea:
- 300 gr ciocolată neagră
- 100 ml cafea espresso
- 200 gr smântână grasă
- 2 foi gelatină (3-4 gr)
- cremă mango
- 2 fructe mango (bine coapte)
- 2 lg zahăr pudră
- 100 gr ciocolată albă
- 200 gr smântână grasă
- 2 foi gelatină (3-4 gr)
- în plus:
- 150 gr ciocolată
- 30 ml lapte
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Ingredientele pentru blat trebuie păstrate la temperatura camerei.
Făina se amestecă cu bicarbonatul și cacaua.
Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahăr. Se adaugă câte un ou, mixând bine până la incorporare după fiecare, apoi se adaugă jumătate din mixul de faina, laptele, iar la final restul de făină.
Compoziția se toarnă într-o formă de copt (inimă) sau de care dispuneți, prevazuta cu hârtie de copt. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute. Pentru mai multă siguranță, se poate verifica dacă e copt, cu ajutorul unei scobitori sau băț de frigăruie. Dacă acesta iese curat, atunci blatul este copt suficient, dacă nu, mai trebuie lăsat în cuptor. Odată copt, se scoate din cuptor și se lasă la temperat.
Separat, se topește pe baie de aburi ciocolata, adăugând și cafeaua. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă deoparte să se tempereze de tot.Gelatina se hidratează în puțină apă, apoi se încălzește. Atenție: nu se fierbe, altfel își pierde proprietățile.
Făina se amestecă cu bicarbonatul și cacaua.
Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahăr. Se adaugă câte un ou, mixând bine până la incorporare după fiecare, apoi se adaugă jumătate din mixul de faina, laptele, iar la final restul de făină.
Compoziția se toarnă într-o formă de copt (inimă) sau de care dispuneți, prevazuta cu hârtie de copt. Se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute. Pentru mai multă siguranță, se poate verifica dacă e copt, cu ajutorul unei scobitori sau băț de frigăruie. Dacă acesta iese curat, atunci blatul este copt suficient, dacă nu, mai trebuie lăsat în cuptor. Odată copt, se scoate din cuptor și se lasă la temperat.
Separat, se topește pe baie de aburi ciocolata, adăugând și cafeaua. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă deoparte să se tempereze de tot.Gelatina se hidratează în puțină apă, apoi se încălzește. Atenție: nu se fierbe, altfel își pierde proprietățile.
NOTĂ: Atunci când folosiți gelatină, nu combinați cu fructe proaspete de ananas, kiwi, smochine sau papaya. Aceste fructe au o enzime care interacționează cu proprietățile gelatinei, anulând efectul de coagulare al acesteia. Așadar, folosiți fructe din compot/ conservă sau le opăriți în caz că folosiți fructe proaspete.
Smântâna se bate cu mixerul până devine pufoasă și capătă consistență. Se încorporează puțin câte puțin din crema de ciocolată cu cafea, apoi se adaugă gelatina încălzită și se omogenizează ușor, cu mișcări de jos în sus ca să nu își piardă textura pufoasă.Această cremă se toarnă în strat egal peste blatul de tort, răcit. (Eu l-am rupt bucati mici ca sa adere crema mai bine.) Se pune la rece până la închegare.
Se curăță fructele de mango, se mixează bine pulpa cu ajutorul unui blender. Se adaugă zahărul și se transferă compoziția pe foc, cât să capete o ușoară consistență, apoi se dă deoparte să se tempereze.Separat, se topește pe baie de aburi ciocolata alba.Se hidratează din nou alte două foi de gelatină (dacă doriți, puteți să folosiți zeamă de compot de mango), apoi se încălzește.Smântâna se mixează până capătă consistență și devine pufoasă. Se încorporează ciocolata alba, piureul rece de mango, se adaugă gelatina, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus, ca să nu se strice textura pufoasă.
Această cremă se toarnă peste stratul de ciocolată cu cafea, deja închegat, și se dă din nou la rece.Pentru a orna acest tort, se topește pe baie de aburi ciocolata, adăugând puțin lapte. Se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă deoparte să se tempereze.
Tortul se ornează după gust, cu glazură de ciocolată. Eu am ornat sub formă de inimioare.
Se dă la rece până în momentul servirii. Este un tort extrem de fin și delicios.
Să vă fie de folos această rețetă!
Se curăță fructele de mango, se mixează bine pulpa cu ajutorul unui blender. Se adaugă zahărul și se transferă compoziția pe foc, cât să capete o ușoară consistență, apoi se dă deoparte să se tempereze.Separat, se topește pe baie de aburi ciocolata alba.Se hidratează din nou alte două foi de gelatină (dacă doriți, puteți să folosiți zeamă de compot de mango), apoi se încălzește.Smântâna se mixează până capătă consistență și devine pufoasă. Se încorporează ciocolata alba, piureul rece de mango, se adaugă gelatina, amestecând ușor, cu mișcări de jos în sus, ca să nu se strice textura pufoasă.
Această cremă se toarnă peste stratul de ciocolată cu cafea, deja închegat, și se dă din nou la rece.Pentru a orna acest tort, se topește pe baie de aburi ciocolata, adăugând puțin lapte. Se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă deoparte să se tempereze.
Tortul se ornează după gust, cu glazură de ciocolată. Eu am ornat sub formă de inimioare.
Se dă la rece până în momentul servirii. Este un tort extrem de fin și delicios.
Să vă fie de folos această rețetă!
[/preparare]
No Comments