Vin repejor cu o reteta buna si anume, melcisori de post, cu halva.
Printre bunatatile primite de la Feleacul , vedeta sezonului de post este binecunoscuta halva. Inca de cand eram copil, tin minte ca in perioadele de post, mama mea consuma halva.
Anul acesta Feleacul sarbatoreste 100 de ani de traditie romaneasca si le uram la cat mai multi. Au o gama variata de halva, simpla, cu cacao, cu merisoare, cu stafide. Aveti de unde alege 🙂
Acum, am desfacut o cutie de halva cu cacao, am gustat o bucatica, m-am intors, am mai luat o bucatica si mi-am spus: dar cat de buna e!! Si a urmat desigur… inca o bucatica :)))
Astazi am pregatit repede niste melcisori de post, cu halva! Nici nu va imaginati cat de buni au iesit.
Mici, pufosi si dulci!
Multumesc Feleacul, spun sincer ca fara voi, nu as fi pregatit asa combinatie!
Timp de preparare: 1 h si 10 minute Nr. portii: 20 Grad dificultate: mediu
Ingrediente:
aluat:
500 gr faina alba de grau
7 gr drojdie uscata
1 praf sare
30 gr zahar
30 ml ulei de floarea soarelui
300 ml apa calduta
1 plic cu zahar cu scortisoara
umplutura:
halva cu cacao Feleacul
Mod de preparare:
Acesti melcisori de post, cu halva se prepara foarte usor. Este o reteta economica si tare buna!
Intr-un castron, se cerne faina cu un praf de sare. Se face un locas in mijlocul fainii, se adauga zaharul, drojdia, uleiul si putina apa. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se framanta usor, adaugand apa calduta. Cand aluatul a devenit dens, nelipicios si omogen, se acopera cu un stergar, se lasa in loc cald la dospit.
Se poate porni cuptorul, la 170 grade C, coacere sus/ jos, cu ventilatie.
Dupa ce a crescut frumos, se scoate pe un blat infainat. Se mai framanta usor, apoi se lasa deoparte.
Se desface un pachet de halva, de care doreste fiecare, gama este variata. Se faramiteaza intr-un castronel.
Aluatul se portioneaza in jumatate, se intind foi dreptunghiulare, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Se presara halva pe toata suprafata aluatului, se presara putina scortisoara sau ce doreste fiecare. Se ruleaza strans, apoiu se taie rondele cam de 3 cm.
Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Dupa ce s-au format toate, se acopera tava cu un stergar curat si se mai lasa 15 minute, in loc cald.
Se pun la copt apoi, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos. Nu trebuie tinute mai mult fiindca sunt micute si se coc repede.
Se scot apoi din cuptor, se acopera tava cu un stergar si se lasa la temperat. Se servesc calde, alaturi de un ceai fierbinte!
No Comments