Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Alune si fistic in ciocolata

Am pregatit aceste Alune si fistic in ciocolata de mai multe ori, in perioada sarbatorilor, sunt delicioase si pot fi oferite in dar.

Mai multe idei dulci pentru cadouri

Am folosit alune coapte nesarate, fistic copt, migdale intregi coapte, coaja de portocala confiata si merisoare. Sunt dragalase si foarte gustoase.

Toata prepararea nu dureaza mai mult de 20-30 minute, apoi urmeaza timpul de asteptare.

Eu le ambalez in pungute si le ofer ca daruri dulci.

Sunt crocante, aromate si ciocolatoase, cum sa le refuzi?

Cu siguranta ati mai vazut aceasta idee, au doar am adaptat-o gustului meu si al celor din casa.

Sa va fie de folos!

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 35 buc Complexitate: usor

Ingrediente Alune si fistic in ciocolata:

  • 250 gr alune coapte, nesarate si fara coaja
  • 50 gr fistic copt, fara coaja, nesarat
  • 70 migdale coapte, nesarate
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • 2 – 3 lg merisoare confiate
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra (54%)
  • optional: un praf sare

Mod de preparare Alune si fistic in ciocolata:

Intr-un vas, se amesteca fructele oleaginoase, merisoarele si coaja confiata.

Intr-un alt vas, se pregateste o baie de aburi. Deasupra, in alt vas, se pun 400 gr ciocolata si se lasa la topit. Cand ciocolata este topita, se ia vasul de pe baia de aburi si se adauga restul de ciocolata. Se lasa 2-3 minute, apoi se amesteca usor cu o spatula pana se topeste si se omogenizeaza toata ciocolata. Se transfera din nou vasul pe baia de aburi si se mai lasa cateva minute. Ciocolata are nevoie de termperare, dar daca nu aveti termometru, puteti folosi aceasta metoda.

Ciocolata topita se toarna peste amestecul de fructe si se incorporeaza bine, bine. Se poate adauga un praf de sare, pasta de vanilie, de tonka.

*Atentie! Nu adaugati lichior sau esenta in ciocolata topita, altfel isi va schimba imediat textura si se va solidifica!

Se pregateste o tava prevazuta cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei lingurite sau linguri, se ia din compozitie si se formeaza gramajoare potrivite in tava.

Dupa ce s-a folosit toata compozitia, se dau la rece pana a doua zi, dar nu in frigider. Se pot decora dupa bunul plac.

Sunt delicioase, crocante si ciocolatoase. Eu am ambalat cateva si le-am pregatit pentru a le darui de sarbatori.

Rapid si usor, nu-i asa?

   

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.