Cand eram copil, erau foarte populare aceste fursecuri Limba pisicii, iar acum am reusit sa le pregatesc copiilor mei. Sunt atat de incantati de ele incat in aceasta saptamana am facut de trei ori aceste fursecuri. Cred ca daca as mai face de inca trei ori, tot le-ar devora pe toate :))))
Vezi si reteta de Paleuri cu ciocolata
Am cautat in blogosfera culinara o reteta, am vazut ca cea de cofetarie este pe baza de smantana lichida, altele erau pe baza de unt. Eu nu sunt mare fan al retetelor de cofetarie, mai mult caut sa iasa pe gustul meu. Mi-am dorit ca aceste fursecuri sa nu iasa plate, sa iasa usor bombate, motiv pentru care nu am ales sa le fac cu smantana lichida, ci cu unt. Va spun sincer, nu mai schimb aceasta reteta, ies perfect de fiecare data. V-am spus ca am facut de trei ori, nu? :))))
Par migaloase, dar va spun sincer, in jumatate de ora sunt gata pentru glazurat. Si se mananca la fel de repede.
Timp preparare: 3o min Complexitate: medie Nr. portii: 62-64 buc
Ingrediente Fursecuri Limbi de pisica:
- aluat:
- 130 gr unt moale
- 130 gr zahar pudra (daca doriti f dulci, puteti suplimenta)
- 3 albusuri de ou (aproximativ 100 gr)
- un praf sare
- 180 gr faina de grau
- pasta vanilie
- glazura:
- 50 gr zahar
- 50 ml apa
- 150 gr ciocolata cu rom
Mod de preparare Fursecuri Limbi de pisica:
Pentru aceste Fursecuri Limbi de pisica sunt necesare ca si ustensile: un mixer si un poche.
Se pregatesc 3 tavi cu hartie de copt.
Intr-un vas, se pune untul moale si se adauga un praf de sare. Se adauga zaharul pudra, pasta de vanilie si se mixeaza pana devine cremos untul. Se incorporeaza cele 3 albusuri si se amesteca pana cand compozitia capata putin volum. Se adauga faina si se mixeaza scurt, cat sa se omogenizeze totul. Compozitia trebuie sa fie omogena si densa, dar cremoasa.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bastonase lungi de 7-8 cm, presand usor la capate sa iasa mai bombate. Astfel, la copt, vor avea forma de clepsidra.
Se coc la 170 grade C, timp de aproximativ 7-8 minute, in functie de cuptor. Cand devin usor rumene pe margini, sunt gata si se pot scoate din cuptor. Se vor intari pe masura ce se vor raci. Trebuie manevrate dupa ce au stat 2-3 minute la temperatura camerei. Se intorc din tava ca sa iasa aburul de sub ele si se lasa la racit.
Pentru glazura, eu nu am folosit fondant pentru ca nu imi place textura si necesita mult zahar.
Intr-un vas, se pun la fiert zaharul si apa. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata, iar compozitia devine fina si omogena.
Se lasa putin la temperat, apoi se glazureaza fursecurile. Se tin la rece ca sa se intareasca glazura.
Daca aveti rabdare sa le tineti intr-o cutie de plastic cateva ore, veti savura cele mai bune fursecuri fragede si gustoase.
Sa va fie de folos!
No Comments