Am pregatit aceasta Prajitura cu crema si jeleu de capsuni, in varianta fara zahar, folosind indulcitor natural de la Green Sugar.
Am pornit de la mixul pentru briose cu cacao Ketorem si am facut blatul pentru prajitura. Acest mix este pe baza de faina de migdale si are un continut scazut de carohidrati.
Pentru crema de vanilie, am folosit mixul pentru crema desert.
Aceste mixuri contin ingrediente pe care le folosim in mod normal: faina de migdale, cacao, lapte praf, amidon.
A iesit delicioasa aceasta prajitura cu crema si jeleu de capsuni.
Asa ca daca vreti sa pregatiti un desert bun, fara zahar, va recomand sa incercati aceasta reteta.
Timp preparare: 1,5 h Complexitate: medie Nr. portii: 20 Dimensiune tava: 25 x 20 cm
Ingrediente Prajitura cu crema si jeleu de capsuni:
- blat:
- mix pentru briose Ketorem
- 5 oua de gaina
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- un praf sare
- crema:
- mix pentru crema desert
- 310 ml apa plata
- 200 gr crema de branza
- jeleu de capsuni:
- mix pentru jeleu de capsuni
- 400 ml apa
- cateva capsuni proaspete
- sirop:
- 300 ml apa
- 3 lg indulcitor GS
- 2 lg cacao
Mod de preparare Prajitura cu crema si jeleu de capsuni:
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se mixeaza spuma pana se obtine o bezea alba si densa.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea.
Continutul Mixului pentru briose se adauga in transe peste compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.
Se pregateste o tava, prevazuta cu hartie de copt si se toarna compozitia usor, niveland frumos.
Blatul se coace la 170 grade C, timp de aproximativ 25-30 minute, in functie de cuptor.
Dupa coacere, se lasa blatul la temperat in tava si se scoate dupa ce s-a racit.
Se pregateste siropul din 300 ml apa, 3 lg de indulcitor GS si 2 lg cacao. Se pune pe foc pana cand incepe sa fiarba, se lasa cateva minute, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.
Crema se pregateste foarte usor. Se toarna continutul plicului intr-un vas, apoi se adauga 150 ml de apa. Se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga restul de apa si se amesteca.
Vasul se transfera pe foc, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la temperat, apoi se transfera la rece.
Crema de branza se mixeaza fin impreuna cu crema de vanilie rece. Daca doriti mai dulce, suplimentati cu indulcitor.
Blatul se insiropeaza cu siropul de cacao. Se lasa 10-15 minute ca sa absoarba bine siropul, apoi se asaza crema de vanilie, niveland-o frumos si se pune in frigider 15 minute.
Pentru jeleul de capsuni, se toarna continutul plicului intr-un vas, apoi se adauga 150 ml de apa. Se amesteca sa se omogenizeze, apoi se adauga restul de apa si se amesteca.
Vasul se transfera pe foc, amestecand continuu, pana cand incepe sa capete consistenta. Daca doriti, il puteti strecura, eu asa am facut.
Jeleul se torna cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a prajiturii, adaugand si bucatele de capsuni proaspete.
Prajitura se tine la rece pana a doua zi.
Este o prajitura foarte gustoasa, usor de preparat.
No Comments