Menu
Dulciuri / Prajituri

Panna cotta cu jeleu de mango si portocala

Acum cateva saptamani., am facut cunostinta cu cateva produse naturiste, inclusiv indulcitori naturali. Gama  Remedia a introdus pe piata Green Sugar, pe romaneste “zaharul verde”, cu avantajul ca nu schimba gustul preparatului, cum fac alti indulcitori.
Recunosc ca m-a incantat ideea asta, mai ales ca din cand in cand folosesc alternativa la zahar. Ganditi-va ca numai 100 gr de zahar alb inseamna 1700 calorii, ceea ce este extrem de mult.
Cu o putere de indulcire multiplicata, cu calorii 0, Green Sugar vine in sprijinul celor aflati la dieta, diabetici sau pur si simplu celor in cautare de o alternativa mai light.

Am profitat de invitatia prietenilor de la Gustos si am testat indulcitorul Green Sugar. O panna cotta rece, cu aroma si culoare si mai ales, putine calorii, a facut deliciul nostru.

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 fruct de mango bine copt, moale
  • 1- 2 portocale
  • 400 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 lg nuca de cocos
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 1 plic gelatina (10 gr)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.

Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi fructele binecoapte sunt suficient de dulci. Punem pe foc amestecul si lasam sa fiarba un pic.

In alt vas, punem laptele, 2 linguri indulcitor si lasam sa se incalzeasca numai, apoi adaugam smantana lichida si nuca de cocos. Lasam sa dea intr-un clocot si luam de pe foc. Adaugam gelatina hidratata in amestecul fierbinte si amestecam cu un tel. Dam deoparte.


Intre timp, luam fructele de pe foc, le pasam si le strecuram. Vom obtine un piure extrem de fin. Adaugam o lingurita de amidon in piure si punem inca un pic la fiert, amestecand bine. Dam deoparte.
Pregatim cateva pahare din sticla, turnam jeleul de fructe si dam paharele la congelator cam 10 – 15 minute. Le scoatem, turnam peste piure, amestecul de smantana. Dam la rece cupele si lasam cateva ore ca sa se inchege.
Servim rece o portie. Un deliciu care dincolo de gust, are si putine calorii.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    10 iulie 2014 at 11:47

    Arata grozav. Bravo Laura si numai bine! :*

    Reply
  • simonacallas
    10 iulie 2014 at 19:03

    Minunatie de culori, excelenta combinatie, superba prezentare! Brava, fata draga, muahh 🙂

    Reply
  • Anonim
    11 iulie 2014 at 11:40

    …ft. bun si frumos arata ca tot ce faci tu Laura!…te imbratisez, stiu ca treci pritr-un moment greu!

    …pupici Camy

    Reply
  • simonacallas
    11 iulie 2014 at 20:22

    Fantastice culori, super combinatie, grozava prezentare, brava 🙂

    Reply
  • Buburuza Bubu
    15 iulie 2014 at 15:11

    Un Desert excelent pt zilele de vara,si eu am facut dar cu ciocolata 🙂 Panna Cotta ta arata foarte delicioasa!

    Reply
  • […] Imi place mult acest desert, va recomand si varianta cu jeleu de mango si portocala! […]

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.