Astazi va aduc reteta unui desert simplu si gustos, si anume o Rulada cu fructe de padure. Sigur ca am profitat de Green Sugar, aliatul de neinlocuit in lupta cu dulcele si mai ales a caloriilor multe.
Gama Remedia a introdus pe piata Green Sugar, pe romaneste „zaharul verde”, un indulcitor natural, cu marele avantaj ca nu schimba gustul preparatului, cum fac alti indulcitori.
Sper sa va fie de folos reteta mea de Rulada cu fructe de padure!
Ingrediente:
- 8 oua de tara
- 6 linguri de faina
- 6 linguri indulcitor Green Sugar
- 4 linguri de ulei
- 2 lg cacao neagra
- 1 praf de sare
- pt umplutura:
- 400 gr branza mascarpone
- 200 gr ciocolata alba fara zahar
- 2 lg indulcitor Green Sugar
- 1 cana mica cu lapte dulce
- 200 gr afine si zmeura de padure
- decor:
- ciocolata neagra topita
Mod de preparare:
Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru minim o ora – doua.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand vreau sa fac rulada, eu nu le bat foarte mult, nu vreau sa obtin o compozitie prea tare. Adaugam indulcitorul, mixam incontinuare si apoi adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam faina si cacaua si la sfarsit, uleiul.
Pregatim o tava de copt, cu hartie de copt (eu am folosit tava mare de aragaz) si turnam compozitia. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 minute.
Intre timp, pregatim crema. Topim ciocolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone o desfacem cu laptele, amestecand usor pana se omogenizeaza si adaugam indulcitorul. Astfel, blatul va absorbi din lichid si nu va fi uscat. Adaugam ciocolata topita si racita si mixam bine.
Dupa ce s-a copt foaia de rulada, o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Spalam fructele de padure.
Peste foaia de blat, intindem crema alba, presaram fructe si rulam usor pana obtinem forma de rulada.
Imbracam in hartie si dam la frigider. Eu am lasat-o pana a doua zi si s-a intarit frumos. Am scos-o de la frigider, am ornat-o cu ciocolata neagra topita.
Este foarte gustoasa si folosind indulcitorul Green Sugar, am scutit incredibil de multe calorii la acest desert racoritor.
12 Comments
Diaconta
28 iulie 2014 at 16:38Ce buna o fi !!!!!
Timea
28 iulie 2014 at 17:47Arata minunat!
Mihaela
28 iulie 2014 at 18:31Mi-e dor de tine >:D< !
Anonim
28 iulie 2014 at 22:05…vai cum poate sa arate!!!….super este!
Laura sper ca esti mai bine! …pupici Camy
Maria Udrea
30 iulie 2014 at 2:25Vai, cat de bine poate arata! Mi-ai provocat o pofta nebuna de asa ceva la ora asta matinala! Muaaaaaaaaah! >:D<
Didi
30 iulie 2014 at 4:55Arata foarte apetisant … si super-prezentare. Eu te cred pe tine pe cuvant daca zici ca nu are gust de stevie. Am un sirop de stevie pe raft noname si nimeni din familie nu il vrea. Acest produs scrie pe site ca are aceeasi putere de indulcire ca si zaharul, prin urmare ma costa aproape 100lei/kg. Enorm. …costa procesarea probabil … dar pe diabeticii bogati ii ajuta.
Buburuza Bubu
3 august 2014 at 16:15Wow cat de delicios arata! 5 *****
simonacallas
4 august 2014 at 15:28O rulada eleganta, delicioasa si o prezentare de revista, felicitari! >:D<
Rocsy Ciobanu
17 septembrie 2014 at 18:39Mmm, ce imi place!
maria mihalache
12 octombrie 2014 at 12:16Pe cat de frumoasa pe atat de gustoasa.
Didi
15 decembrie 2014 at 2:30dulciurile tare arata perfect! daca mi-e teama sa fac ceva in bucatarie, sunt ruladele. nu le reusesc elastice, suficient ca sa nu crape
Laura Nechita
15 decembrie 2014 at 9:50Lia,si eu aveam doua temeri. Coptul foilor pt diverse prajituri, (acum le intind direct pe foaia de copt, apoi transfer usor pe dosul tavii) si ruladele, din acelasi motiv. Eu las aluatul doar un pic la racit, si fie insiropez usor foaia, fie folosesc o crema pe baza de lapte. Las un pic crema sa "musteasca" pe foaia de rulada si abia apoi rulez. Nu mai am niciun stres fata de rulade. Sper sa iti fie de ajutor aceste mici detalii si sa faci cat mai multe rulade >:d<