Finalul de 2015 a adus, alaturi de multe evenimente, ultimul, dar nu cel din urma episod al Provocarii Cutia Misterelor initiate de prietena noastra, Cerasela, careia neobosit ii multumesc pentru ideea frumoasa, pentru faptul ca m-a primit alaturi!
Luna decembrie a fost una de senzatie, mai ales ca Dia noastra draga ne-a fost gazda, si a aruncat in aer pur si simplu, cutia misterioasa, in sensul ca ingredientul vedeta a iesit cu boom dintr-o sticla de sampanie!
A fost de-a dreptul exploziva provocarea de luna aceasta si chiar de a fost o luna incarcata, am reusit sa raspund cu doua retete spumoase :))))
Cutia de luna aceasta a inclus urmatoarele: ciocolată, oua, smântâna/frişcă, brânză, cacao, lapte, portocale, ananas, lamâie, biscuiţi şi pişcoturi, iar ca ingredient vedetă şampaniaaaaaa.
Dia, sincer, multumesc din suflet pentru gazduire, m-am bucurat ca ne esti alaturi si ca ne-ai lansat asa provocare frumoasa!
Urez tuturor un 2016 bun, cu sanatate, cu pace si cu intelegere si Doamne Doamne sa ne pazeasca si sa ne binecuvanteze zilele!
La multi ani!
Reteta:
Timp de preparare: 40 minute
Nr.de portii: 4
Ingrediente:
panna cotta
– 400 ml smantana dulce
– 80 gr zahar pudra
– 200 ml vin spumos aroma fructe Zarea
– 10 gr gelatina
– 100 ml lapte dulce
– 50 gr ciocolata alba
jeleu portocale
– 3- 4 portocale potrivite
– 50 ml vin spumos Zarea
– 1 lingurita amidon alimentar
– 1 lingurita zahar pudra
– 200 gr ciocolata neagra
– 50 gr unt
– 50 ml vin spumos
– biscuiti cu pepite ciocolata
Mod de preparare:
Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute.
Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar cand incepe sa se incalzeasca, adaugam ciocolata alba si sampania. Nu trebuie sa fiarba compozitia, doar sa fie fierbinte si sa se poata omogeniza. Adaugam spre final si gelatina hidratata, mai lasam pe foc cateva minute.
Pregatim forme pentru turnat compozitia. Asezam cate 1-2 biscuiti cu ciocolata in interiorul fiecarei forme. Turnam panna cotta la 3/4 din capacitatea formei. Le lasam sa se tempereze, apoi le dam la rece pana se incheaga bine.
Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.
Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze. Adaugam apoi peste panna cotta racita si dam din nou la rece pana se incheaga si jeleul.
Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam un cub de unt, sampania si omogenizam. Turnam glazura peste jeleu si dam pentru ultima data la rece. Ornam si servim cu pofta!
6 Comments
Diaconta
2 ianuarie 2016 at 14:30M-ai zapacit de tot cu reteta asta.
De n-as avea inca juma' de tort in frigider,acum as face si eu.
Mii de multumiri.
Maria Udrea
2 ianuarie 2016 at 19:38Ioi, ce deliciosenie! Am salivat instant numai cand m-am uitat la poze. 🙂
Muah!
Laura Nechita
3 ianuarie 2016 at 13:33Dia, tu ai inspirat reteta cu ingredientele alese! :)))) Multumesc tare mult! Tare bun cu sampanie, cu siguranta voi repeta experienta 😛 :))))
Laura Nechita
3 ianuarie 2016 at 13:33Merisor, sa stii ca a meritat asteptarea :))))) Multumesc mult! Muaah!
Anca Rm
6 ianuarie 2016 at 9:49O nebunie de reteta , foarte frumoasa prezentare 🙂 . Te pup Laura
Laura Nechita
7 ianuarie 2016 at 17:36Anca, multumesc mult pentru aprecieri. Este un desert simplu de facut, dar foarte racoritor si gustos!Te pup!