Dacă tot se apropie weekendul, aș vrea să vă propun un Tort rapid cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure.
Când se anunță musafiri și nu ai timp de rețete sofisticate și nici chef de copt blaturi, dar vrei să îi impresionezi, poți alege să pregătești acest tort! Este un tort foarte ușor, pufos, cremos, iar fructele de pădure conferă pata de culoare și de gust acrișor!
Mie îmi plac aceste rețete rapide, și dacă vreti, puteti să aruncati o privire pe rețeta de Prăjitură rapidă sau rețeta de Prăjitură rapidă cu iaurt și banane.
Vă recomand cu toată inima să încercați acest Tort rapid cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure! Veți descoperi un gust tare bun.
Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 12 Forma tava: 25 x 25 cm
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 pachet pișcoturi cu cacao
- însiropat:
- 500 ml apă
- 4 lg nesquick
- crema de vanilie:
- 3 gălbenușuri ou
- 5 lg zahăr
- 1 păstaie vanilie
- 1 praf sare
- 300 ml lapte
- 2 lg cu vârf amidon
- 200 gr mascarpone
- 200 gr smântână grasă
- fructe de pădure:
- zmeură
- afine
- pt ornat:
- 300 gr smântână grasă
- 100 gr mascarpone
- 3 lg zahăr pudră
- ciocolată cu zmeură
- afine
[/ingredients]
Tort rapid cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se pregătește o tavă pentru asamblarea tortului. Eu am folosit una pătrată, se așază mai ușor pișcoturile.
Mai întâi, se pregătește crema care va trebui să stea 10-15 min la rece.
Într-un vas mai micuț, se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, se adaugă semințele de la păstaia de vanilie. Se omogenizează, adaugandu-se câteva linguri de lapte. Se adaugă și amidonul, se mixează bine, apoi se adaugă restul de lapte, amestecând în continuare. Compoziția rezultată se pune pe foc, se amestecă energic cu un tel până începe să fiarbă și capătă consistență. După ce s-a închegat, se ia de pe foc și se amestecă în continuare pentru a o tempera ușor. Se pune la rece, în frigider sau se poate pune câteva minute și în congelator.
Se scoate după ce s-a răcit puțin, se încorporează brânza mascarpone.
NOTĂ: Gustați, dacă vreți mai dulce, suplimentați cantitatea de zahăr. Pentru mine a fost perfectă.
Smântâna pentru frișcă se mixează până capătă consistență și devine pufoasă. Se încorporează în crema de vanilie.
Din apă și nesquick se pregătește un sirop cu care se vor insiropa pișcoturile.
În tavă, se pune o hârtie de copt, se așază un prim strat de pișcoturi, se însiropează ușor și se lasă 2 minute că să absoarbă bine siropul. Se întinde jumătate din cremă, se presară multe fructe de pădure și câteva bucățele de ciocolată cu zmeură.
Urmează un al doilea strat de pișcoturi, se însiropează, se lasă 2 minute să se hidrateze bine. Se pune alt strat de cremă, fructe de pădure, ciocolată și un ultim strat de pișcoturi care se însiropează. Se pune restul de cremă, în strat subțire. Se dă totul la rece.
Daca sunteti in graba, atunci tineti macar 1 ora tortul la rece, daca nu, il puteti lasa până a doua zi. Eu l-am lasat pana a doua zi.
A doua zi, se scoate de la rece. Peste tavă se așază un platou cu față în jos și cu o mișcare rapidă, se răstoarnă tortul pe platou.
Se mixează smântâna, când capătă consistență și devine pufoasă, se adaugă zahărul. Se mixează, se adaugă și brânza mascarpone. Eu folosesc smântână naturală, iar mascarponele o ajută să devină mai fermă și să își păstreze forma.
Tortul de ornează cu frișcă și afine, bucăți de ciocolată. Se ține la rece până în momentul servirii!
Să vă fie de folos!
[/preparare]
No Comments