Uneori cele mai savuroase deserturi ies din cateva ingrediente, fara coacere, asa cum este si aceasta Prajitura rapida cu iaurt si banane.
Cazul de fata o dovedeste! Nu vin cu aceasta reteta ca fiind nemaivazuta, ci vin cu ea ca sa vedeti ce puteti face cu cateva ingredinte si in cat timp, astfel in care v-ar tenta ceva dulce dar rapid de facut, sa aveti si o alta perspectiva.
Recunosc, nu a fost o prajitura mare, insa s-a dovedit a fi mult prea mica pentru apetitul teroristilor si, de ce sa nu recunosc, si pentru al meu :)))) Este foarte cremoasa, pufoasa, iar gustul de visine se contopeste cu gustul cremei fine.
Cateva piscoturi, iaurt, zeama de compot, niste banane prea coapte, putina cacao si gata desertul.
Timp de preparare: 15 minute
Nr. de portii: 8-10
Ingrediente:
– 1 cutie cu iaurt grecesc (400 gr)
– 1 cutie mascarpone (250 gr)
– 50 gr zahar pudra
-1/2 pliculet gelatina (5 gr)
– 2 banane
– piscoturi din comert
– zeama compot visine
– ornamente ciocolata
– cacao
Mod de preparare:
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat zaharul. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.
Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat ornamente de ciocolata…cum altfel ?:))) Am pregatit o forma de copt, am asezat folie alimentara, am aranjat-o frumos in interior.
Am insiropat cateva piscoturi cu zeama de compot de visine. Am turnat jumatate din crema, am asezat pe mijloc doua banane intregi, evident curatate. Am turnat restul de crema. Am asezat deasupra cateva piscoturi, am insiropat. Am pus la frigider pana seara.
Am scos din forma prajitura, am pudrat cu putina cacao.
Am savurat o felie. Am…nu am regrete :)))))
4 Comments
DiaMar bucataria galbena
22 octombrie 2015 at 15:17Eu regret ca nu am si o feliuta miiiiica.Pup!
Laura Nechita
24 octombrie 2015 at 6:43Mihaela :)))) Se face atat de rapid, incat poti avea toate feliutele pentru tine :)))) Tepup cu drag!
Livia
10 ianuarie 2016 at 13:10Nici nu citesc reteta. Dar cum arataaaa … (sunt dupa grau incoltit si sucuri de legume 8 zile (ma intelegi :)))
Laura Nechita
10 ianuarie 2016 at 20:37Lia:))))))))) ce simpatica esti!
Si eu…de luni, trec la "treaba" 😀 :)))))))