Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Turta dulce II

Această rețetă am preluat-o parțial de la Jamila Cuisine ( Geanina), ea fiind tag-uită într-o postare pe FB…etc, poveste lungă, cert e că rețeta era vizibilă doar pe jumate, deci dacă ceva nu e conform, să știți de ce :))))) Da, Geanina? :))))

Rețeta am văzut-o la ea și îi mulțumesc sincer, fiindcă astfel salvez mult zahăr și iese tare fragedă încă de la început.

Până acum am prestat doar rețeta Bucătarului Maniac, (cu sirop de zahăr) că devenisem și eu maniaca :)))))))

Foarte bună, însă am încercat un mix de condimente, pentru mine după multe încercări și experimente, în sfârșit, am obținut turta tulce cu gust exact pe placul meu!

img_1774

img_2048

img_2055

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  200 ml miere
  • 70 g zahăr brut
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 vrf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 600 g făină
  • 2 lingurițe scorțișoară de Ceylon (măcinată)
  • 1 linguriță anason
  • 1 vrf cuțit piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță pudră coajă de portocală
  • pentru glazură
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 albuș
  • 3 linguri apă fierbinte
  • 1 zahăr cu rom
  • 100 g ciocolată
  • ornamente colorate

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Eu am făcut mixul de condimente, le-am măcinat într-un mojar de marmură.

Într-un vas, punem mierea, zahărul, untul moale, oul întreg + gălbenușul, bicarbonatul și laptele . Amestecăm cu un tel până se omogenizează compoziția, apoi adăugăm făina împreună cu condimentele. Începem să frământăm un aluat, însă nu prea mult, fiindcă pe măsură ce frământăm, aluatul va mai cere făină, devenind lipicios. Îl punem la rece o oră.

Aici, eu am împărțit aluatul în suluri subțiri din care am tăiat cu ajutorul unui cuțit mici dreptunghiuri de aluat. Puteți face sub formă de biluțe. Le așezam într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt, le lăsăm 5 minute doar, apoi le punem la copt, în cuptor, pentru 15-20 minute numai. Când sunt rumene pe spate, le scoatem și le lăsăm să se tempereze pe un grătar de fursecuri.

Separat mixăm albușul cu un praf de sare până devine alb și dens. Adăugăm zahărul, zahărul cu rom, și mixăm în continuare, adăugând la sfârșit apă fierbinte. Cu această glazură, îmbrăcăm jumătate din cantitatea de turtă dulce, restul de glazură o amestecăm cu ciocolata topită în prealabil. Îmbrăcăm restul de turtă dulce, lăsând-o să se usuce glazura. Presărăm diverse ornamente până nu se usucă glazura.

[/preparare]

folder-nou-181 folder-nou-182

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.