Am vazut si am poftit la o mancare preparata de Adina (Mitinita). Stim cu totii cat de mult adora mancarea condimentata, in special cea asiatica si mereu ne face pofta cu fel si fel de meniuri. Cel mai mult, imi plac cele lipicioase, salivez instant la ele.
Plecand de la reteta ei de vita, am incropit o mancare cu legume, neavand taitei sau paste. Carnea astfel marinata iese un deliciu, foarte gustoasa. Atentie insa, sa alegeti o carnita buna si frageda, deschisa la culoare, nu vanata.
Eu am deviat un pic cursul, astfel ca a rezultat o mancare de legume picanta si cu sos, extraordinar de buna!
Va invit sa gustati un pic! Atentie, este picanta! Stingeti cu un vin bun!
avem nevoie de:
– 500 gr carne vitel, frageda
– 1 punga mix legume (750 gr) (baby corn, mazare, ardei rosu, ardei galben, morcov, ceapa, fasole verde, etc)
– 3 lg ulei masline
– 300 ml supa vita
– 3 lg bulion
pt marinata:
– 2 lg soia
– 2 catei usturoi
– 1 lgta ghimbir ras
– 1 lgta zahar brut
– 1 lgta amidon
– 1 lgta paprika
Mod de preparare:
Intr-un vas de plastic, am amestecat ingredientele pentru marinata. Nu am folosit sare, sosul de soia fiind destul de sarat. Gustati intai din sos sa vedeti cat este de sarat.
Carnea am spalat-o si am taiat-o cuburi, cum a reusit, mai mici, mai mari. Le-am pus in vasul cu marinata, le-am amestecat bine, le-am acoperit cu o folie si am dat o ora la frigider.
Legumele le-am decongelat si le-am lasat un pic intr-o sita, sa se scurga.
Dupa ce a stat o ora la frigider, am scos carnea.
Am incins un pic de ulei intr-o tigaie si am pus carnea (cu tot cu sos) sa se rumeneasca un pic. Nu va spun cat de bine miroase si ce lipcioasa este.
Dupa ce s-a rumenit bine, am adaugat legumele.
Am lasat sa sfaraie un pic si ele, apoi am adaugat supa si bulionul si am lasat sa fiarba la foc mic, cam 15-20 minute.
Am dat deoparte de pe foc, am acoperit cu un capac si am lasat vreo 10 minute sa se aseze.
Am servit cu castraveti murati.
7 Comments
DiaMar bucataria galbena
26 ianuarie 2014 at 11:21Ce apetisanta este!
Pup!
Buburuza Bubu
26 ianuarie 2014 at 17:13daca e cu carne de vita,merge un vin rosu 🙂 eu aduc vinul !
Simona
26 ianuarie 2014 at 19:28Imi place vita asta :))) Cred ca-i tare delicioasa!
Anca Rm
27 ianuarie 2014 at 7:54ce bunatate ai facut Laura , si castraveciorii aia ..tare apetisant
Maria Udrea
27 ianuarie 2014 at 8:25Arata intr-un fel de-mi vine sa imi iau tacamurile in fata pozei!:D
Alina Vicu
28 ianuarie 2014 at 11:00Ce bunaciune! Mi s-a facut o foameee… :">
maria mihalache
31 ianuarie 2014 at 11:12wow……….cu castraveciori…………….merge de minune.
pup si zi buna!