Menu
Cheesecakes / Dulciuri / Torturi

Cheesecake Padurea Neagra

Hmm… nici nu stiu cum sa incep sa va explic cat de bun este acest Cheesecake Padurea Neagra, este un mega deliciu! Desi, nici nu cred ca e nevoie sa va explic…
Nu este niciun secret ca imi plac deserturile cu branza, in special tartele sau torturile cu branza, crema de branza, fructe, etc.
Cheesecake-ul, mai pe romaneste tortul cu branza, este unul dintre preferatele mele. Mereu in cautare de noi “aventuri” culinare, am poposit astazi la o varianta apropiata de celebrul tort Padurea Neagra.
Rezultatul? Impresionant acest cheesecake Padurea Neagra, papilele gustative au fost in delir.
Si sa vedeti de ce: blatul este crocant, umplutura…extra cremoasa, frisca…diafana, iar fructele usor acrisoare!
Intelegeti ce vreau sa spun?

 

Ingrediente:
  • pt blat:
  • 4 pachetele biscuiti Oreo (aprox. 180 gr)
  •  50 gr unt
  • pt umplutura:
  • 500 gr crema de branza (eu folosesc Lacteea, cu continut de grasime 20%)
  • 100 gr ciocolata de calitate (eu am folosit Kandia)
  • 120 gr zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • 2 oua
  • 3 lg smantana grasa
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 praf sare
  • pt frisca:
  • 400gr smantana proaspata (eu am folosit cu continut grasime 30%)
  • 4 lg zahar pudra
  • pt topping de fructe:
  • 200 gr cirese + visine
  • 50 ml apa
  • 1 lgta. amidon
  • 2-3 lg zahar alb
Mod de preparare:

Pornim cuptorul, la foc mediu.

Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am folosit o forma cu diametru mic : 20 cm). Asezam compozitia de biscuiti intr-un strat uniform. Dam la cuptor pentru cateva minute, la foc mediu. Scoatem si lasam un pic la racit.

Intr-un vas/ castron, punem zaharul, cacaua, sarea si amestecam sa se distribuie uniform toate ingredientele. Adaugam crema de branza si cu ajutorul unui mixer, amestecam sa se omogenizeze. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.


Topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam un pic sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o turnam peste compozitia de branza. Amestecam din nou si la sfarsit adaugam smantana si frisca lichida. Mixam pentru ultima oara si batem castronul de masa, astfel incat sa iasa bulele de aer. Batem de vreo cateva ori, si o sa vedeti cum ies la suprafata bulele de aer.


Turnam usor, compozitia de branza peste cea de biscuiti, si batem inca o data de masa forma de copt. Dam la cuptorul preincalzit, pentru vreo 40 minute, la foc mediu.


Dupa ce s-a copt, scoatem din cuptor si lasam la racit. Eu am lasat sa se raceasca peste noapte.

Ciresele si visinele le punem intr-un vas, cu zaharul, amestecam o lingurita mica de amidon cu apa si o turnam peste fructe. Punem pe foc cat sa se lege un pic siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca de tot.

 

Luam un vas de inox/aluminiu  (preferabil metalic) si turnam smantana. Mixam intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. Fiind o smantana grasa, va iesi o frisca grozava, cu gust autentic. Dam la frigider pana o folosim. Frisca am facut-o a doua zi.

Dupa ce s-au racit toate, scoatem inelul de la forma de copt, ornam cu frisca rece si adaugam peste, cate o visina sau o cireasa, si punem si un pic din sirop. Presaram fulgi de ciocolata si dam la rece pentru vreo 2-3 ore.


Savuram cu placere o felie delicioasa, fara regrete sau sentimente de vinovatie :))))

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

44 Comments

  • Maria Udrea
    19 ianuarie 2014 at 16:42

    Vai, Laura, cat de bine poate arata! Mi-e pofta de mor, asa ca plec repede de aici!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:14

      Merisor, cu drag te-as servi! Hai la schimb de mame :)))) Muah!

      Reply
  • Mihaela Peptenatu
    19 ianuarie 2014 at 17:13

    offfff……ma duc sa mananc o inghetata )))))

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:14

      Ela, hai ca vin si eu la o inghetata cu tine :)))) Muah!

      Reply
  • Haplea
    19 ianuarie 2014 at 17:37

    Un desert demential!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:15

      Victor, multumesc mult, ma bucur ca iti place! >:d<

      Reply
  • Timea
    19 ianuarie 2014 at 18:31

    Arata minunat!!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:16

      Timea :))))) multumesc mult! Cred ca in loc de crema de branza, merge o crema…un mousse, cam asta e consistenta si la asta! Te pup cu drag!

      Reply
  • Danutza
    19 ianuarie 2014 at 19:59

    Wow!! Senzational! Arata minunaaaat, l-as manca pe tot :))

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:18

      Danuta, multumesc mult! Ia-l pe tot :)))))

      Reply
  • maria mihalache
    19 ianuarie 2014 at 20:35

    ce bunaciune ai facut…………..mmm…………a ramas si pentru mine o feliuta?

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:19

      Medi, pentru tine..sigur ca am! Este proaspat – proaspat! :)))) Muah!

      Reply
  • Anonim
    20 ianuarie 2014 at 7:45

    Un deliciu de ciocolata ai si pt mine o feliuta,ca tare bine arata,deci vezi ca vin !!! Gabriela.

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:21

      Gabi, sa il incerci! O sa vezi ca iese minunat! Te pup!

      Reply
  • Rocsy Ciobanu
    20 ianuarie 2014 at 9:29

    O minunatie dulce..Bravo si o saptamana frumoasa :*

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:21

      Rocsule, multumesc mult! Si voi sa aveti o saptamana buna! Muah!

      Reply
  • Alina Vicu
    20 ianuarie 2014 at 11:07

    Arata bestial!
    Fata draga, m-ai omorat! Ma ia cu lesin. Ma duc sa-mi intind niste dulceata pe paine ca sa nu mor de tot. :))

    Reply
    • Laura Nechita
      20 ianuarie 2014 at 14:22

      Alina :)))) da-i cu o tarta din aia delicioasa de-a ta :)))) Muah!

      Reply
  • Adina
    21 ianuarie 2014 at 9:50

    Exceptional !:)

    Reply
  • Mirela Goleanu
    22 ianuarie 2014 at 6:34

    Arata foarte bine ! 🙂

    Reply
  • Laura Nechita
    22 ianuarie 2014 at 9:33

    Mirela,ma bucur ca iti place! Multumesc mult! Te pup!

    Reply
  • Mademoiselle Zaria
    22 ianuarie 2014 at 10:04

    Vaaai cat de bine arata!!!! Chiar ma gandeam in ultimul timp ca vreau sa incerc sa fac si eu un cheescake!

    Reply
    • Laura Nechita
      22 ianuarie 2014 at 14:10

      Multumesc mult, m-as bucura sa il incercati! O sa vedeti cat de bun este si nu va va parea rau!

      Reply
  • Simona
    22 ianuarie 2014 at 19:34

    Deci… salivez in abundenta!!! Mai Laurici.. am inteles ca te obosesc teroristii, nu ca ai timp liber sa faci asa bunatati… 😛 Cred ca am priceput eu gresit, nu? 🙂
    Arata BELEA!!!
    Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      23 ianuarie 2014 at 7:24

      Simo:)))) pe bune ca ma sug de energie teroristii, dar ma mai dezmat si eu cu cate o prajiturica. Asta se face tare repede :)))) Muaaah!

      Reply
  • TeoBucatar
    23 ianuarie 2014 at 10:23

    Wow, arata bestial!

    Reply
  • Nicol
    31 ianuarie 2014 at 17:00

    O minunatie dulce…. prezentarea e de mare clasa, iar gustul sunt sigura ca e divin!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 februarie 2014 at 10:31

      Nicol, ma bucur ca iti place! A fost un deliciu, atat de fin, ziceai ca e mousse, nu crema de branza! te pup!

      Reply
  • Un suflet
    6 februarie 2014 at 15:33

    Buna ziua… de cateva minute…defapt ce spun eu minute…zeci de minute privesc acest blog si nu ma mai satur. Imi place ceea ce descopar aici. atat retetele cat si componenta imaginilor sunt de exceptie.
    Daca nu sunt prea indicreta…as vrea sa stiu ce aparat foto folositi…imaginile au o calitate ca si cum le vad cu ochii mei.

    Sincere felicitari stimata gospodina!

    Reply
  • Laura Nechita
    6 februarie 2014 at 16:25

    Multumesc frumos pentru aprecieri atat de frumoase. Incerc sa invat sa fac lucrurile cat mai bine, uneori reusesc, alteori nu prea. Insa tot ce fac vine din pasiune si imi este drag sa impartasesc. Cat despre poze, folosesc un Canon, insa cred ca daca lumina este buna si decorul un pic in avantaj, ies poze destul de bune. Multumesc mult pentru vizita si pentru cuvintele frumoase si te mai astept! O seara frumoasa!

    Reply
  • Maria Cristina
    16 februarie 2014 at 15:36

    Un singur cuvant: perfect!!!! am ramas cu gura cascata!!! arata demential Laura!!!!!bravo

    Reply
    • Laura Nechita
      16 februarie 2014 at 15:42

      Cristina, multumesc mult pentru aprecieri! Cu drag te-as servi! Muaaah!

      Reply
  • Mihaela
    17 februarie 2014 at 14:38

    Imi face cu ochiul cheescake-ul asta, il visez de cand l-am vazut prima data. Arata nemaipomenit.
    Astept sa treaca dieta asta pe care o urascccc. Pupici Laurici !

    Reply
    • Laura Nechita
      17 februarie 2014 at 20:18

      Ela :))) crede-ma ca te inteleg. si eu astept la fel! te pup, seara frumoasa!

      Reply
  • Anonim
    17 februarie 2014 at 19:10

    Se poate folosi Philadelphia in loc de branza Fagaras? Multumesc mult!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      17 februarie 2014 at 20:20

      Cred ca se poate inlocui, cu conditia sa nu fie sarata. In rest, cred ca e ok, desi eu nu consum Philadelphia, deci nu garantez :))) seara frumoasa!

      Reply
    • Anonim
      17 februarie 2014 at 21:40

      Multumesc pentru raspuns. Ideea era ca nu locuiesc in tara si vroiam sa vad cu ce as putea inlocui branza Fagaras. O sa incerc si revin cu imresii :)))

      Reply
    • Laura Nechita
      18 februarie 2014 at 9:02

      Cu mare drag! Sper sa va placa, noua ne-a mers la suflet de bun ce-a fost :)))) O zi frumoasa!

      Reply
  • Gabriela Gitoi
    2 ianuarie 2015 at 20:48

    Pfoai de capul meu! la varianta asta chiar nu m-am gandit…este ceva de vis mai laura! deja imi imaginez cum ar fi sa gust si eu o crema d-asta ciocolatoasa cu frisca si visine…next on the list! Te pupicesc si iti urez un an mai bun, cu multa sanatate, vioiciune si multe bucurii!

    Reply
  • Laura Nechita
    3 ianuarie 2015 at 20:16

    Gabi, daca faci nebunia asta, te vizitez si eu :))) este best cheesecake ever! cel putin pentru mine 🙂
    Va urez si voua sa aveti un an bun,cu sanatate si cu bucurii,iar piticul sa va creasca sanatos! Va pupam cu drag pe toti!

    Reply
  • Cristina Vuc
    5 februarie 2015 at 15:04

    arata asa de bine!!!! perfect!!

    Reply
  • Laura Nechita
    5 februarie 2015 at 20:40

    Cristina,multumesc! eu am mai spus-o, meritul este al ingredientelor care s-au imbinat perfect. Iti recomand cu toata sinceritatea sa il incerci, sa vezi cat de cremos este! Seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.