Acest Tort de orez cu cocos si capsuni este un deliciu pe care l-am savurat cu mare pofta, impreuna cu baietii.
Reteta am gasit-o la Savori Urbane, mi-a placut mult si am am stiut imediat ca o voi presta si ca va fi pe placul piticilor mei.
Si asa a si fost. Este un tort atipic, daca vreti, in sensul ca nu e format din straturi alternante de blat si creme, ci unul dens, cremos si tareee bun la gust, mai ales ca desertul de baza, sa zic asa, si anume orezul cu lapte, este preferatul nostru din copilarie.
A fost tare gustos si cu siguranta va ramane pe lista noastra de favorite!
Ingrediente Tort de orez cu cocos si capsuni:
- 1 l lapte dulce
- 250 g orez alb
- 1 praf sare
- seminte de vanilie
- 4 linguri cu nuca de cocos (rasa)
- 150 g zahar brut
- 200 g ananas taiat cuburi
- 200 g caise din compot,taiate cuburi
- 200 g capsuni proaspete, taiate cuburi
- 500 ml smantana grasa pentru frisca
- 10 g gelatina
- 80 g zahar pudra
- pentru ornat
- frisca proaspata
- fructe
Mod de preparare Tort de orez cu cocos si capsuni:
Intr-un vas, punem la fiert laptele, cu un praf de sare. Adaugam orezul spalat si amestecam periodic ca sa nu se prinda. Cand este aproape fiert, inchegat, adaugam zaharul si nuca de cocos. Lasam sa mai fiarba cateva minute, apoi il luam de pe foc si il lasam la racit.
Intre timp, punem gelatina la hidratat, in zeama de compot. Lasam aproximativ 5-6 minute, apoi o incorporam in orezul fierbinte. Lasam sa se raceasca.
Batem smantana pana capata consistenta, adaugam zaharul pudra si mixam inca un pic. Dam la rece.
Fructele le tocam cubulete si le lasam la scurs.
Intr-un castron, amestecam orezul cu lapte (racit) cu fructele scurse. Adaugam frisca rece din frigider si incepem sa o incorporam.
Pregatim o forma de copt tapetata cu folie alimentara, turnam compozitia si acoperim. Dam la rece pentru cateva ore bune, ca sa se inchege bine tortuletul.
Scoatem de la rece, ornam cu restul de frisca si presaram nuca de cocos coapta un pic in cuptor, ornam cu fructe. Dam din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort absolut delicios.
- Tipsuri:
- folositi orez cu bobul mare, ca sa iasa cremos orezul. Nu il lasati la fiert prea mult, sa iasa un pic “zemos”.
- puteti folosi si fructe uscate sau fistic, alune zdrobite.
- folositi smantana naturala, grasa.
- coaceti un pic nuca de cocos in cuptor, va avea un gust si mai bun.
3 Comments
Diaconta
24 iunie 2015 at 5:44Ce desert bun ai facut .Bravo!
Oana Igretiu
25 iunie 2015 at 4:41L-am vazut si pe FB. Este minunat! Ma bucur enorm ca ti-a placut reteta mea! 🙂
Laura Nechita
25 iunie 2015 at 11:02Oana, multumesc inca o data! Iti dai seama cat de mult mi-a placut daca l-am prestat imediat si din motive tehnice, nu am reusit sa fac si blatul :))) Te pup!