Le ador! sunt atat de dragute, delicioase si parfumate, incat cu greu le rezist:)
Pentru azi, am ales o varianta de minitarte cu crema de branza si ciocolata, si multe mure si zmeurici, scaldate intr-un topping …cum altfel decat…de ciocolata :))
Va recomand cu mult drag sa le incercati, mai ales ca fructele de padure inca ne fac cu ochiul si pentru ca sunt pline de vitamine!
Reteta:
avem nevoie de:
– 300 gr faina
– 150 gr zahar brut
– 1 ou
– 150 gr unt nesarat
– 200 gr crema de branza
– 50 gr zahar pudra
– 100 gr ciocolata
– 200 gr mure si zmeura
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul si untul moale si framantam un aluat. Adaugam si oul si amestecam bine ca sa se incorporeze. Dam aluatul la frigider pentru 20 min.
Pregatim formele de tarta. Cuptorul se preincalzeste.
Aluatul se intinde intr-o foaie, aveti grija sa lucrati destul de repede si presarand faina, intrucat de la caldura, aluatul se inmoaie repede. Umplem fiecare forma cu aluat, presand asupra marginilor si indepartand excesul de aluat. Intepam cu o furculita baza fiecarei forme si dam la cuptor cam 15-20 min.
Intre timp, mixam crema de branza cu zahar. Ciocolata o topim si turnam jumatate din ea in crema de branza. Amestecam si daca dorim, putem adauga putin lichior de ciocolata sau de cafea in crema.
Dupa ce s-au copt tartele, le lasam putin sa se raceasca si apoi le scoatem din forme. Le umplem cu crema de branza, presaram fructe de padure si deasupra turnam restul de ciocolata topita. Le dam la rece si le lasam peste noapte in frigider ca sa se fragezeasca aluatul.
Sunt delicioase si racoritoare 😉
1 Comment
Poliana
15 august 2012 at 15:40Delicioase zici? Ia trimite-mi vreo doua (cel putin) ca sa ma conving 😛 Pup!!