Este minunata aroma aluatului copt care umple casa, mai ales atunci cand este vorba despre aceste cornuri pufoase cu branza dulce. Aceste pufosenii sunt perfecte pentru micul dejun, gustari sau pentru pachet, fiind iubite de intreaga familie. Astazi, iti voi prezenta o reteta delicioasa care te va face sa te indragostesti de aceste cornuri pufoase si aromate.
Gasesti AICI mai multe retete pentru diverse preparate cu aluaturi de casa, in varianta dulce sau sarata.
Desi preferatele mele sunt cele sarate, savurez cu pofta si un corn bun sau o placinta dulce.
Umplutura pentru aceste cornuri este cu branza de vaci si aroma de vanilie si lamaie, la care am adaugat cateva merisoare confiate, dar voi puteti adapta gusturilor voastre.
Sper sa va placa si sa incercati reteta!
Timp preparare: 2 h Nr. portii: 12 Complexitate medie:
Ingrediente Cornuri pufoase cu branza dulce:
- aluat:
- 750 gr faina de grau 00
- un praf sare
- 80 gr zahar
- 3 oua de gaina
- 20 gr drojdie proaspata
- 350 ml lapte
- 100 gr unt moale
- umplutura:
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua de gaina
- 100 gr zahar
- 3 lg gris
- coaja de lamaie
- pasta vanilie
- cateva merisoare (optional)
- in plus:
- 2 galbenusuri + 1 lg lapte
Mod de preparare Cornuri pufoase cu branza dulce:
Pune branza de vaci, un praf sare, zaharul, ouale, coaja de lamaie, pasta de vanilie si grisul intr-un bol si amesteca bine, bine. Adauga merisoare sau stafide daca iti plac. Gusta si vezi daca mai trebuie ceva. Pune compozitia la frigider pana in momentul folosirii.
Intr-un castronel, pune drojdia proaspata, o lingurita de zahar si putin lapte caldut (dar nu fierbinte). Amesteca bine si lasa sa se umfle.
Intr-un vas mare, cerne faina, adauga un praf de sare intr-o margine. fa un locasj in mijlocul fainii si pune maiaua (drojdia umflata), zaharul, ouale si laptele. Cu ajutorul unui robot sau manual, incepe sa framanti bine pana devine omogen si fin aluatul. La final, incorporeaza untul moale, framantand foarte bine. Formeaza aluatul sub forma de bila, acopera-l cu un prosop de bucatarie, apoi lasa-l la dospit aproximativ o ora si 20 minute.
Dupa ce a crescut frumos, scoate aluatul pe o planseta unsa cu foarte putin ulei. Portioneaza-l in 12 bucati.
Eu am facut cornuri foarte mari, dar tu, daca vrei, le poti face micute si astfel trebuie sa imparti aluatul in mai multe portii.
Intinde fiecare parte in strat subtire sub forma dreptunghiulara, dar cu marginile rotunjite. Cresteaza aluatul la o margine cu ajutorul unui cutter de pizza sau cutit bine ascutit. La cealalta margine, pune un snur din branza rece. Acopera branza cu aluat si preseaza bine, apoi ruleaza-l pana la capat astfel incat sa obtii un rulou cu acei franjuri frumosi deasupra. Daca arunci o privire pe poze, vei intelege exact cum trebuie procedat.
Asaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 4-5 cm unul fata de altul. Acopera cu prosopul de bucatarie si lasa jumatate de ora asa.
Dupa ce a trecut timpul, preincalzeste cuptorul la 190 grade C, coacere sus-jos cu ventilatie.
Unge fiecare corn cu galbenus amestecat cu lapte.
Coace cornurile primele 10 minute, coacere sus-jos cu ventilatie, apoi inca vreo 5-7 minute coacere doar jos.
Dupa ce s-au rumenit frumos, scoate-le din cuptor si lasa-le putin la temperat, acoperite cu prosop de bucatarie.
Sunt extraordinar de pufoase, se simte aroma untului, iar umplutura este delicioasa de la aroma lamaii.
Sa va fie de folos!
No Comments